Urbanisme

URBANISME

Fluvià Nàutic no té dret a indemnització, segons la Iaeden

Ho sosté basant-se en la sentència del Tribunal Suprem del desembre passat

La Institució Alt Empordanesa per a l'Estudi i Defensa de la Natura (Iaeden) va valorar ahir per primer cop la decisió del Tribunal Suprem del 20 de desembre passat en què es donava la raó a la Generalitat i a l'Ajuntament de Sant Pere Pescador en la desclassificació dels terrenys de Fluvià Nàutic. El Tribunal Suprem espanyol va desestimar aleshores el recurs de cassació interposat pel promotor de Fluvià Nàutic contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del 29 d'abril de 2009 en què es donava per bona la decisió del conseller Felip Puig del 6 de febrer de 2003 de classificar com a sòl no urbanitzable els terrenys de Fluvià Nàutic a la gola del riu Fluvià, a Sant Pere Pescador.

La Iaeden afirma categòricament que “la sentència nega als promotors cap dret a indemnització” i donen el cicle per tancat: “El Suprem aclareix que la no-urbanització dels terrenys, des de l'any 1984, no ha estat per causa de l'administració, sinó que l'atribueix als propietaris.” A parer de la institució, el Suprem demostra la importància dels moviments cívics en la defensa del territori i en contra de l'especulació urbanística, i remarca la necessitat de preservar l'espai de Fluvià Nàutic d'altres projectes que puguin malmetre'l.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.