Medi ambient

Acte reivindicatiu contra la privatització del Ter

La Plataforma Aigua és Vida organitza demà un acte al Pasteral

La Plataforma Aigua és Vida (formada per entitats de tota la conca del Ter i de l'àrea metropolitana) organitza demà al Pasteral, i durant tot el matí, un gran acte lúdic i reivindicatiu per denunciar la seva oposició a la privatització de l'aigua del Ter i la manca de cabal fruit d'un transvasament excessiu cap a l'àrea metropolitana de Barcelona. El punt de trobada és a la zona de la captació d'aigües de l'ATLL, al pont de la Cellera a Amer.

Festa i pedagogia

El programa està carregat d'activitats, amb música i una botifarrada. Però el més destacat és, a partir de les onze, l'inici de les tres passejades, en què, a banda d'exposar arguments, es vol obrir un debat amb el públic. Es visitarà l'estació de derivació – filtre per parlar de la privatització–; la resclosa del Pasteral, on es volen valorar els problemes del Ter per sobre del sistema d'embassaments Sau–Susqueda–Pasteral, i, finalment, el problema del cabal del Ter aigües avall del sistema d'aquests embassaments. A la una del migdia es farà la Palanganada, una performance amb palanganes, orinals i regadores, entre d'altres, simulant l'aigua que quedarà al Ter.

La Plataforma Aigua és Vida promou la gestió pública, participativa i transparent de l'aigua i defensa el compliment dels cabals de manteniment dels rius, prioritzant el valor de l'aigua per damunt del negoci. Alhora també reivindica que es compleixen els cabals mínims.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.