Administracions

Ontinyent presenta uns pressupostos que reduïxen el deute

Es destinen dos milions d'euros en inversions per fomentar l'activitat econòmica i 400.000 euros per a ajudes de primera necessitat i beques

El projecte de pressupostos per a 2014 continua la particular “quadratura del cercle” del Govern d'Ontinyent: hi haurà més inversió, més ajudes socials social i, al mateix temps, menys deute i menys impostos, segons ha anunciat el regidor d'Hisenda, Josep Francés, que presentava hui un avantprojecte fruit de l'acord entre el grup socialista, Compromís i EU.

D'aquesta manera, es destinaran més de 400.000 euros a ajudes directes a les persones i s'assumirà el desfasament de 82.838 euros provocat per les retallades de la Generalitat al Centre Ocupacional i el Centre de Dia de Discapacitats.

En xifres globals, el pressupost ascendeix a 26.043.939 euros i aconsegueix controlar la despesa; mantenint en 9'5 milions el Capítol I (Personal, el 36,6% del total); reduint un 1'5% el Capítol II fins als 9'1 milions (Despesa Corrent, el 35'04%); i reduint també el Capítol III a 560.000 euros (Despesa financera, el 2'17%). Per contra, pugen el capítol IV (Transferències, 1'8 milions i un 7% del total de la despesa); el VI (Inversions Reals, 2 milions i un 7'8%); el VII (Transferències de capital, 0'1 milions i un 0'48%) i el IX (Amortitzacions, 2'7 milions i un 10'6% del total de la despesa).

El foment de nova activitat econòmica i l'ocupació, a més de la partida del CES, es tradueix en aquestos pressupostos a la renovació del Conveni d'Ajuda a Emprenedors amb Caixa Ontinyent i Innovall (75.000 euros), el manteniment de les ajudes a lloguers de locals i naus per emprenedors (10.000); o la renovació i millora de les ajudes a la rehabilitació de vivendes (120.000 euros).

Igualment, es mantenen tots els programes i ajudes de l'àrea de benestar social i es mantenen tots els convenis amb entitats socials. A més a més es consolida el servei públic d'ajuda a domicili, duplicant la plantilla municipal assignada a aquest servei, i el Fons de Solidaritat s'incrementa en 2.500 euros. Donat el seu paper vertebrador i el seu impacte en la societat, es mantenen també les partides globals per subvencions a entitats culturals, esportives, socials i econòmiques; es mantenen els convenis amb la UNED i la Fundació Campus Ontinyent, i es duplica de 8.000 a 16.000 l'aportació del Conveni amb el Consell de la Joventut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia