Urbanisme

urbanisme

Sant Joan de les Abadesses torna a tenir colònia

L'Ajuntament executa la millora dels jardins i la connexió amb el consultori

Enllesteix així la reforma

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses té previst executar durant les pròximes setmanes diversos treballs de millora urbanística a l'entorn del nou consultori mèdic del carrer Ramon d'Urg, que s'ha de posar en marxa al llarg d'aquest primer trimestre.

El projecte d'urbanització inclou, també, la fase final del procés de la vialitat interior de l'illa de la colònia Espona, que es va iniciar l'any 2010 juntament amb la rehabilitació d'aquesta antiga colònia per habilitar-hi habitatges socials. A més de millorar els espais que actualment ja són d'ús per als vianants, com ara el carrer d'accés als jardins de la colònia des del carrer Ramon d'Urg, també se'n generaran de nous. Concretament, unes escales que permetran salvar el desnivell que ara hi ha entre el carrer Joan Maragall i els jardins i connectar-los, com si fos una prolongació del carrer Manigosta.

Aquest espai, que fins ara formava part de la finca, també proporciona accés al carrer a una de les sortides d'emergència del nou consultori i tindrà un espai enjardinat a banda i banda. Entre totes les actuacions previstes, s'actuarà sobre una superfície de prop de 555 metres quadrats.

Les obres previstes a l'entorn immediat del nou consultori consisteixen en la construcció dels accessos i dels serveis urbanístics dels espais adjacents. Aquests treballs, que tenen un cost de 59.281 euros, duraran aproximadament tres mesos. La colònia Espona és un dels vestigis de la indústria tèxtil de la comarca del Ripollès i està situada estratègicament, ja que fa de xarnera entre el nucli històric i l'eixample de Sant Joan.

El nou consultori mèdic de Sant Joan, que es posarà en marxa aquest primer trimestre, està pendent dels últims treballs i sobretot del trasllat de l'actual equipament sanitari, que està situat a la travessera urbana de la carretera C-38 al seu pas per la vila. Aquest centre ha comportat una inversió d'1,1 milions. Els terrenys són de propietat municipal.

LA XIFRA

59.281
euros
és el cost previst de les obres de millora urbanística de l'entorn del consultori mèdic.

LA DATA

23.01.10
és el dia en què
es van iniciar els treballs de rehabilitació de la colònia industrial Espona.

Menys sort per a la Llaudet

L'altra colònia industrial important de Sant Joan de les Abadesses, la Llaudet, està en espera que l'Incasòl i l'Ajuntament hi desenvolupin el pla urbanístic en què es preveu mantenir la nau principal i rehabilitar els pisos on vivien els treballadors. Tot plegat depèn, però, del fet que hi hagi empreses interessades a establir-s'hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia