Urbanisme

L'alcalde de les Franqueses fa enrunar una construcció il·legal a casa d'un regidor

Tots dos són de Convergència i Unió

L'Ajuntament i el jutge diuen que és una il·legalitat però el regidor insisteix que si ho fos ja hauria prescrit

L'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé (CiU), ha dictat un decret pel qual ordena l'enderroc d'una construcció que l'actual regidor d'Esports, José Ramírez, del seu mateix grup, va construir l'any 2001al pati de casa seva contravenint la normativa urbanística. El decret dóna un termini de dos mesos per procedir a l'enderroc i adverteix que, en cas d'incompliment, l'enderroc el farà el mateix Ajuntament a càrrec del regidor o bé imposarà les multes coercitives corresponents.

Colomé ha firmat el decret després de rebre una sentència del Tribunal Superior de Justícia que confirma una resolució anterior d'un jutjat contenciós administratiu que desestimava els recursos presentats per Ramírez contra les ordres d'enderroc que ha emès l'Ajuntament des de l'any 2009. Colomé insisteix que “com he dit sempre jo i l'Ajuntament actuarem respectant sempre la legalitat. Hi ha una sentència i, per tant, hi ha un decret de l'alcalde. No em saltaré cap sentència judicial”. La resolució judicial posa fi a una llarga batalla legal entre el regidor i l'Ajuntament que arrenca del 2009 quan l'Ajuntament li va imposar una sanció de 30.000 euros, però Ramírez va presentar recursos contra la decisió de l'Ajuntament. La seva defensa és que la construcció es va fer l'any 2001, tot i que l'Ajuntament no en va tenir coneixement fins al 2006. Segons Ramírez, una il·legalitat estaria prescrita perquè havien passat més de sis anys. El jutge, però, dóna la raó a l'Ajuntament. L'advocat del regidor presentarà una sol·licitud de nul·litat davant del mateix tribunal que ha dictat sentència. Si no ho accepta, es plantejarà la presentació d'un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional. Ramírez diu que la pretesa il·legalitat “està més que prescrita”, tot i que ha anunciat que enderrocarà el cobert. Fins i tot ha comunicat el nom de l'arquitecte que ho farà.

LA XIFRA

30.000
euros
és la sanció que li va imposar l'Ajuntament el 2009 i que Ramírez no va pagar perquè va presentar recursos.

Cap membre del govern se'n va assabentar

Així ho assegura l'exalcalde, Francesc Torné, que afegeix que “trobo totalment rebutjable que un regidor s'aprofiti de la seva situació per infringir la llei” i ha criticat que el govern municipal no hagi actuat fins ara. La construcció de l'habitació annexa al pati de casa de Ramírez es va construir quan el seu propietari era membre del govern municipal i regidor de Dinamització Econòmica, quan Torné era alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia