Serveis

L'ajuntament d'Anglès, afectat per uns tèrmits

Una plaga d'insectes ha malmès les bigues del soterrani

Mantenir can Cendra costa més de 30.000 euros a l'any

L'Ajuntament d'Anglès ha detectat una plega de tèrmits (uns insectes que corquen la fusta) al soterrani de l'edifici consistorial, a can Cendra. L'equip de govern, Per Anglès Units (PAU), assegura que ja hi ha un parell de bigues malmeses a causa dels insectes. Segons el regidor de Manteniment i Serveis, Bartomeu Carrillo, “el sostre cada dia es va deteriorant més”.

La part afectada forma part dels soterranis de can Cendra, la seu de l'Ajuntament des de fa uns anys. De moment, l'Ajuntament no ha pres cap mesura
per posar fi a la plega. “No hi ha perill. A llarg termini, potser haurem de limitar el nombre de gent a l'entrada de l'ajuntament”, explica.

L'equip de govern es resisteix a invertir diners per eliminar els cucs perquè can Cendra, una antiga casa pairal, ja li costa molts d'euros de manteniment. “Quan es va comprar, es va comprar un mort. Costa molt de mantenir-lo i, entre una cosa i altra, gastem més de 30.000 euros a l'any”, afirma l'alcalde, Pere Espinet. Fa poc s'havia canviat el terra i les terrasses.

Incomoditats

Espinet critica que l'anterior equip de govern, de CiU i el PSC, es va equivocar comprant can Cendra. “No era el moment de comprar-ho i ara hem de canviar els tancaments perquè hi ha aire a tot arreu. Es va comprar un mort”. Per Espinet, el més convenient era que can Cendra fos un geriàtric perquè, a més, és a prop de l'àrea bàsica de salut, als jardins de can Cendra. Al juny i juliol, la sala de plens ha servit per fer-hi el casal d'estiu.

La situació econòmica de l'Ajuntament és delicada. L'equip de govern va decidir incloure un deute de 300.000 euros per la compra de can Cendra quan es va acollir al pla de proveïdors de l'Estat. Ara, amb els comptes intervinguts, ha de tornar el crèdit d'aquí a vuit anys. Espinet diu que el consistori té un pressupost de 4,4 milions d'euros, 1,1 dels quals són per a interessos i amortitzacions.

LA FRASE

Amb la compra de can Cendra es va comprar un mort. És obsolet i costa molt mantenir-lo
Pere Espinet
ALCALDE D'ANGLÈS (pau)

Bancs públics al magatzem

Si l'equip de govern prefereix esperar per posar fi als tèrmits, amb els banc públics també van amb precaució. “De cada vuit bancs malmesos, n'arreglem dos”, admet l'alcalde, Pere Espinet. Com que no poden agafar personal, l'Ajuntament recicla part dels elements trencats per reparar altres bancs. La resta està en una nau de la Burés. “Fa més mal efecte si estan al carrer trencats que no pas si els enretirem i els deixem al magatzem”, diu Carrillo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia