Llocs de treball i més ingressos

Tot i que és un dels aspec­tes més qüesti­o­nats pels muni­ci­pis afec­tats pel pro­jecte, l'informe pre­li­mi­nar també fa referència a la capa­ci­tat de cre­ació de nous llocs de tre­ball que tindrà el futur Logis Penedès. De moment, no s'aven­tu­ren a donar una quan­ti­tat exacta del per­so­nal que podrien neces­si­tar aques­tes ins­tal·laci­ons, però sí que par­len d'una for­qui­lla de nous llocs de tre­ball que se situ­a­ria entre els 3.300 i els 7.800, depe­nent del per­fil final de les empre­ses que final­ment s'ins­tal·lin al com­plex. Segons el docu­ment, aquest volum de feina, «en bona lògica, hau­ria de ser cobert en una pro­porció apre­ci­a­ble per la població local».

En aquest sen­tit, l'estudi també recorda que, segons les dades de l'Ins­ti­tut d'Estadística de Cata­lu­nya (Ides­cat), l'any 2001 tant l'Arboç com Banye­res del Penedès i Sant Jaume dels Domenys eren expor­ta­dors nets de mà d'obra, és a dir, més de 1.700 resi­dents d'aques­tes pobla­ci­ons tre­ba­lla­ven fora dels seus muni­ci­pis.

Però, segons l'informe, el Logis no sols bene­fi­ci­a­ria els veïns de la zona pel que fa a la situ­ació labo­ral, sinó també els comp­tes muni­ci­pals dels ajun­ta­ments afec­tats. Així, es parla d'«impor­tants ingres­sos direc­tes», que es tra­dui­rien en «una major capa­ci­tat d'inversió en ser­veis i equi­pa­ments».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.