Serveis

Trencadissa de fanals per camions en una via d'Anglès

L'Ajuntament canviarà els llums del carrer d'Indústria perquè els vehicles pesants deixin de tombar-los

Espinet admet que només un 20% dels elements funcionen “a ple rendiment”

L'Ajuntament d'Anglès preveu canviar els fanals del carrer d'Indústria perquè els camions deixin de tombar-los. Segons explica l'alcalde, Pere Espinet (Per Anglès Units, PAU), només s'aguanten sencers i funcionen “a ple rendiment” un 20% dels elements de llum perquè els camions els trenquen sovint. Espinet diu que, per exemple, dimarts es van trencar dos fanals més.

Espinet assenyala que les successives millores en el ferm de la via, molt estreta, han provocat que tingui una forma còncava, d'“esquena de camell” –diu el batlle anglesenc. “Això fa que, quan els camions circulen a tota velocitat, s'enlairin en algun moment i trenquin el fanal.” A més, de vegades alguns brètols en trenquen. El carrer d'Indústria, la part urbana de la C-63, que du d'Olot a Santa Coloma de Farners, és un dels de més trànsit del poble.

L'Ajuntament fa un estudi per veure com seran els futurs fanals. L'alcalde calcula que hi faran una inversió de 22.000 euros i diu que la intenció és canviar-los abans de dos mesos. “El més beneficiós seria canviar-los de dalt a baix, però costaria uns 200.000 euros, cosa que no podem assumir.” Espinet confia que la Diputació de Girona hi aporti diners.

Des que es van instal·lar, l'Ajuntament no pot reposar els elements inutilitzats “perquè l'empresa ja no fa recanvis”. Espinet reconeix que quan l'actual equip de govern va entrar al consistori el 2011, “hauria canviat de seguida els fanals, però no podíem fer-ho per raons econòmiques”. L'Ajuntament té aquest any un pressupost de 4,5 milions, el 25% dels quals es destina a rebaixar l'endeutament.

L'alcalde assenyala que mesures recents que han pres, com ara la reducció de la potència contractada de llum, permetran el canvi de fanals. L'Ajuntament mantindrà l'estructura i incorporarà, pintats, l'escut i imatges del municipi.

La carretera d'Osor

D'altra banda, una veïna del carrer d'Indústria explica que veu sovint la mateixa escena: “Quan dos camions coincideixen al mig del carrer, els conductors han de plegar el retrovisor. Però el mirall de la banda de la vorera toca el fanal i el fa trencar.” La veïna es queixa que els fanals són baixos i fan poca llum, –“de color taronja”.

La dona recorda que els llums de la carretera d'Osor estan enfocats cap a la vorera. Són útils, en forma de L invertida –assegura– i no entorpeixen els camions. L'Ajuntament els vol posar ara al carrer d'Indústria.

LA FRASE

Estem fent un estudi per canviar els llums. El carrer és còncau i els camions topen amb el fanal
Pere Espinet
alcalde d'Anglès (Per Anglès Units, PAU)

LES XIFRES

48
fanals té en total el carrer d'Indústria. Només funcionen “a ple rendiment” un 20%, admet l'alcalde d'Anglès.
22.000
euros preveu gastar l'Ajuntament d'Anglès per canviar els fanals del carrer d'Indústria, molt cèntric.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia