Urbanisme

Badalona dignifica la frontera amb Montgat

Comencen les obres a la carretera de Tiana, finançades per la Diputació

La part baixa de la carretera de Tiana, el tram que fa de frontera entre els municipis de Badalona i Montgat, comença aquesta setmana a arranjar-se després d'anys de queixes i denuncies dels veïns, que veien com el desgavell de cotxes aparcats i el mal estat de la vorera els obligava a circular pel mig de la calçada. Es dóna el cas que l'espai sense asfaltar i amb cotxes aparcats a sobre sense miraments és només la vorera que pertany al terme municipal de Badalona, perquè la banda de Montgat ja fa anys que està asfaltada, amb l'aparcament ordenat, arbrat i un espai de vorera destinat als vianants.

Les obres d'urbanització, finançades per la Diputació de Barcelona, permetran diferenciar una zona destinada a l'estacionament i una altra a la circulació de vianants per una vorera que fins ara ha estat sense asfaltar. També està previst implantar dos passos de vianants que garanteixin la continuïtat de l'itinerari, que en quest tram va des de l'N-II fins al lateral de l'autopista. D'aquesta forma també es vol garantir un itinerari de vianants continu, segur i accessible.

La regidora del districte I de Badalona, Mercè Rius (CiU), explica que des del districte feia anys que s'intentava trobar una solució al problema i que es recollien les queixes dels veïns de la zona, fet que corrobora Joana Reguill, presidenta de l'associació de veïns de Manresà, el barri badaloní al límit amb Montgat, que explica que feia anys que denunciaven el perill que representa haver de caminar pel mig de la carretera per una zona de pas on fins i tot hi ha parades d'autobús. “L'estat del carrer era lamentable i, quan plovia, l'acumulació de tolls i fang ja feien del tot impossible passar-hi”, descriu.

Reguill no entén perquè l'obra de la vorera de Montgat es va fer i, en canvi, per arranjar la de Badalona han hagut d'esperar tants anys. “Els veïns del Manresà paguem els nostres impostos a Badalona, però ens sentim molt abandonats”, explica.

Les obres que han començat aquesta setmana tindran una durada d'un mes. El cost dels treballs és de 54.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia