Urbanisme

El TSJC anul·la un canvi urbanístic a l'Ametlla

La sala contenciosa administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat il·legal l'operació urbanística promoguda per l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar que va permetre intercanviar la propietat dels terrenys de l'actual parc del Bon Repòs amb un espai d'equipaments esportius de la zona de Calafató, a més de cinc quilòmetres del nucli urbà. Així, els propietaris del Bon Repòs deixaven lliure aquest espai i l'Ajuntament, amb el suport de la Generalitat, els autoritzava a construir 233 habitatges a la zona de Calafató.

L'Associació de Veïns Marina Sant Jordi va interposar un recurs contra la requalificació d'aquests terrenys, tot considerant que el conveni per a l'intercanvi amb els propietaris del Bon Repòs els perjudicava directament. I ara la justícia els ha donat la raó. Amb tot, l'Ajuntament de l'Ametlla ja ha avançat que presentarà un recurs de cassació contra la sentència judicial.

Mentre continua la batalla legal, l'Ajuntament negociarà una altra ubicació per l'edificabilitat concedida als propietaris del Bon Repòs. “Volíem un pulmó verd per al poble, però allí hi havia uns drets privats que vam traslladar a la urbanització Marina Sant Jordi. Ara haurem de buscar una altra ubicació”, ha manifestat el regidor de Gestió del Territori de l'Ajuntament, Rubén Lallana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.