Col·loquen un pont de 43 metres per al pas de vianants sobre el riu Noguera Pallaresa, al nucli de Baro

Serà durant el mes d'octubre quan es finalitzin les obres i es pugui reobrir pel pas de persones. Per la construcció d'aquest ponts s'han agafat els mateixos valors que l'antic, construït a principis del segle passat. El nou pont disposarà de la mateixa càrrega i de la mateixa geometria que el pont original. Per garantir l'estabilitat del nou pont els fonaments s'han fet en una profunditat de 21 metres, profunditat en la qual s'ha trobat terreny segur. Els 43 metres d'estructura metàl·lica del pont són una peça única coberta d'una plataforma de fusta.

Aquesta actuació permetrà recuperar per a l'ús dels vianants aquest pont penjant, situat en un entorn de valor paisatgístic. L'antic pont de Baro, de 42 metres de longitud, va ser construït a principis del segle passat; al llarg del temps, va patir diverses transformacions i atès el seu estat de conservació, es va tancar al pas. Les obres de recuperació actualment en marxa consisteixen en la reconstrucció de la passarel·la, la millora de les torres i murs d'acompanyament del pont i la urbanització dels accessos al pont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.