Medi ambient

Oposició ecologista a la tala d'un bosc de Vilademuls

Un projecte aprovat inicialment per la Generalitat preveu una rompuda de 29,5 hectàrees forestals a Parets

Les entitats ecologistes Limnos i Associació de Naturalistes de Girona (ANG) han presentat al·legacions a un projecte de rompuda (transformació d'un espai forestal en agrícola) a la vora del Fluvià, a Parets d'Empordà (municipi de Vilademuls). Els promotors del projecte, aprovat de manera inicial per la Generalitat, tenen la intenció de convertir en regadiu uns camps ja existents i l'àrea que actualment ocupa el bosc, en total, 45,3 hectàrees. Els ecologistes argumenten que el bosc es troba a poca distància d'un espai de la Xarxa Natura 2000; que bona part de l'actual bosc està catalogat com a sòl de valor natural i connectiu en el pla director urbanístic del Pla de l'Estany; que “pot vulnerar” el pla territorial parcial i les directrius del paisatge de les comarques de Girona; que en l'informe ambiental del projecte no hi ha un estudi “prou detallat de la flora i la fauna i no avalua de manera correcta els impactes indirectes” que la rompuda tindria en la superfície de la Xarxa Natura 2000; que l'extracció d'aigua que es produiria amb el nou regadiu seria negativa per al Fluvià, “que ja presenta problemes de cabal a causa de les extraccions ja existents”; i que –contràriament al que sostenen els promotors– només una petita part del bosc ja havia estat agrícola abans dels aiguats del 1940.

L'Ajuntament

El consistori no ha intervingut en la tramitació del projecte, tot i que n'està informat. L'alcalde, Àlex Terés, ha evitat pronunciar-se, però dóna per descomptat que si ha superat l'examen dels tècnics de la Generalitat “deu ser correcte”. Sí que s'ha mostrat partidari de donar facilitats als agricultors per guanyar-se la vida, si convé, a còpia de guanyar terreny als boscos, molt abundants al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia