Medi ambient

Nou estudi pels plàtans malalts de Cadaqués

La mobilització per salvar-los porta l'Ajuntament a repensar-s'ho

L'Ajuntament de Cadaqués tornarà a demanar a un especialista que valori l'estat de salut dels 14 plàtans que un primer informe qualificava de perillosos (perquè estan malats, i podrien plantejar problemes de seguretat) i que es preveia talar. Uns altres 13 són morts i aquests es talaran. L'alcalde, Josep Lloret, va explicar en el ple d'aquest dilluns que s'ha pres aquesta decisió de fer un nou estudi, arran de la mobilització i recollida de firmes per salvar aquests arbres, per intentar salvar els que es pugui. Lloret hi va afegir, però, que no es replantaran plàtans a la part de l'avinguda Serinyana on la vorera és més estreta (a partir de la gasolinera) perquè no hi ha prou espai. El grup de CiU, en l'oposició, reclama que es replantegi aquesta decisió.

Per altra banda, el ple de dilluns va validar l'aprovació provisional de les ordenances fiscals pel 2016, amb pocs canvis. CiU va votar-hi en contra (en part per una qüestió de forma, argumentant que hi falta un estudi), però també per la introducció d'un aval per obres menors que es demanarà per treballs de construcció que puguin afectar la xarxa viària o el mobiliari urbà. Tot i que el govern defensa que és una mesura en benefici del poble, CiU considera que es posen pals a les rodes al sector de la construcció al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia