Serveis

Vinculen la gastronomia amb el turisme a la Selva

El biòleg Evarist March du excursionistes a tastar plantes i flors amb el seu negoci

Assessora El Celler de Can Roca: “La cuina representa el territori”

El Con­sell Comar­cal de la Selva, mit­jançant l'asso­ci­ació de Turisme de la Selva, va orga­nit­zar ahir a Cal­des de Mala­ve­lla el ter­cer fòrum turístic. La vin­cu­lació de la gas­tro­no­mia i el turisme va ser­vir perquè hi inter­vingués el biòleg Eva­rist March, que té un negoci d'eco­tu­risme a Arbúcies. A més, March fa d'asses­sor per a El Celler de Can Roca de Girona des de fa més de tres anys.

March va ser un dels ponents de la segona part del fòrum d'ahir. És biòleg i fun­da­dor de l'empresa Natu­ralwalks, d'Arbúcies, amb la qual ense­nyen “la natura com a ele­ment bàsic per mos­trar la cul­tura, la història i el pai­satge”, va expli­car a la tarda.

Mel­me­la­des i cer­vesa

També hi van expo­sar la seva experiència Mas Mercè (Siu­rana d'Empordà), que té una granja d'ove­lles i pro­du­eix pro­duc­tes agro­a­li­men­ta­ris; la Con­fra­ria de la Rata­fia de Santa Coloma; la Fun­dació Emys de Riu­da­re­nes, que fa mel­me­la­des ecològiques, i l'empresa Atri, Cul­tura i Patri­moni, que en la visita guiada a Sant Iscle ha inclòs la visita a un espai on s'ela­bora cer­vesa arte­sana a Vidre­res.

LA FRASE

Ensenyem com és casa nostra tastant plantes i flors i duent la gent a anar a buscar bolets
Evarist March
naturalwalks

Catalunya, regió europea del 2016

En la jornada d'ahir al balneari Vichy Catalán de Caldes hi va intervenir Blanca Cros, cap de projectes europeus i relacions internacionals de l'Agència Catalana de Turisme. Cros va recordar que fa uns mesos Catalunya va ser distingida com a regió europea de gastronomia del 2016, i que el govern prepara activitats. Cros va assenyalar que, amb la col·laboració d'El Celler de Can Roca, el govern organitzarà una exposició itinerant sobre gastronomia. Precisament Josep Roca, el sommelier del restaurant gironí, que té tres estrelles Michelin, va fer la ponència marc La gastronomia i el turisme.

La Diputació de Girona, representada per Anna Vendrell, va exposar què vol ser el club d'enoturisme, amb el qual ofereixen conèixer la Costa Brava a través dels vins. En un vídeo promocional amb el logo de la DO Empordà, hi apareixen el mateix Roca i dos turistes provant raïms i visitant unes vinyes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia