Medi ambient

Sisme d'una intensitat de 2,1 graus al golf de Roses

Un altre terratrèmol va sacsejar el golf de Roses ahir a les 6.30 h. Segons l'IGN (Instituto Geográfico Nacional, del Ministeri de Foment) aquest últim sisme ha estat de 2,1 graus, mentre que l'ICGC (Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya) avalua que ha estat d'1,6 graus, just per sota del llindar de 2,2 graus en l'escala de Richter a partir del qual aquests petits terratrèmols poden ser percebuts per la població. En aquest cas l'epicentre s'ha situat a uns 10 quilòmetres mar endins a davant de Sant Pere Pescador, més al sud de la sèrie de moviments que s'han produït al llarg del mes de novembre al golf de Roses. En aquesta mateixa àrea, en els registres de l'ICGC també hi consta un petit terratrèmol d'una intensitat de 0,4 graus (a les 17.56 h), que no va percebre la població.

La gran quantitat de petits moviments sísmics produïts en aquesta àrea des de l'estiu passat va fer que l'Ajuntament de Roses organitzés, a final del mes de novembre passat, una reunió d'informació sobre aquests fenòmens, amb la presència de dos tècnics de l'ICGC. Els experts van confirmar que els moviments es consideren “naturals” per la presència de falles submarines i que “no hi ha un risc gaire elevat de terratrèmols més potents” a la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia