Serveis

Comencen els enderrocs al passeig d'Empuriabrava

L'Ajuntament de Castelló inicia les obres per recuperar la fisonomia de l'edifici Gira-sol, on hi havia Passarel·la, eliminant edificis annexos

Al gener sortiran a concurs els restaurants que s'obriran

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha començat a enderrocar una part dels edificis del passeig d'Empuriabrava. Segons explica el tercer tinent d'alcalde, José Manuel Gallego, el que s'està fent és derruir les construccions annexes a l'edifici principal, l'edifici Gira-sol, on hi havia hagut la discoteca Passarel·la. Aquest edifici està protegit com a bé cultural d'interès local (BCIL) i es conservarà, però cal retornar-li la fisonomia inicial. Per això s'estan tirant a terra per exemple els lavabos o un magatzem que s'havien construït a posteriori. “Hem de tornar la forma original a l'edifici, que estava tot envoltat per voltes, però que ara a la façana té una paret llisa”, explica el regidor.

Aquesta serà la primera part de les obres a l'antiga discoteca Passarel·la –abans Gira-sol–. Després caldrà tornar a anivellar el terra, pintar l'edifici i fer-hi un nou accés des del passeig principal. La piscina interior que hi ha es mantindrà però es reconvertirà en una font, i la terrassa donarà a la platja. L'Ajuntament deixarà a punt, d'aquesta manera, els edificis per poder-los reconvertir en bars i restaurants. A l'antiga Passarel·la se n'hi podran instal·lar quatre, i tres més en edificacions més petites on hi havia les guinguetes.

Es farà a través d'un concurs públic que l'Ajuntament ja té a punt. De fet, segons José Manuel Gallego, el govern municipal portarà al pròxim ple el plec de clàusules i al gener les empreses que ho vulguin podran presentar les seves propostes. Això sí, l'Ajuntament ho limita a negocis relacionats amb la restauració, que donin servei als usuaris del passeig i la platja. L'objectiu és que estigui tot a punt per a l'estiu que ve.

El 4 de març passat, l'Ajuntament finalment va rebre la concessió per 30 anys del passeig marítim i la gestió va passar a ser municipal. Això 40 anys després que es fes el passeig. En aquell moment el consistori va iniciar la reforma d'aquest espai d'1,2 quilòmetres, valorada en 3,2 milions.

LA XIFRA

7
establiments
de restauració està previst que s'obrin a l'estiu al passeig, quatre dels quals a l'edifici de l'antiga Passarel·la.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia