Medi ambient

Obren expedient per la tala d'un bosc a Bàscara

El Departament d'Agricultura de la Generalitat ha obert un expedient informatiu arran de la tala “no autoritzada” d'una pineda a Bàscara. Ho ha fet advertit per les denúncies que va fer l'alcalde, Narcís Saurina, que va explicar a aquest diari dimarts que se sentia “impotent” de veure com “el bosc desapareixia” sense que el propietari tingués permisos.

Segons fonts de la conselleria, el 15 de desembre els Agents Rurals “van denunciar una rompuda no autoritzada en una superfície de 0,2 hectàrees prop del nucli d'Orriols, al municipi de Bàscara, que afecta una pineda”. Aquella mateixa acta dels Agents Rurals preveia la paralització dels treballs de manera cautelar. I, posteriorment, el 21 de desembre es va obrir un expedient informatiu per avaluar “l'abast dels danys generats i les tasques de reparació i restauració del terreny que caldrà establir”. La conselleria també recorda que l'Ajuntament va informar ahir de noves actuacions a la zona i que arran d'aquesta informació els Agents Rurals faran noves inspeccions i si cal s'ampliarà l'expedient obert al propietari dels terrenys. El Departament diu que el propietari tenia un permís del 25 de novembre per fer uns treballs similars, però a 900 metres de la zona afectada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia