Administracions

Medinyà funcionarà des de demà com si fos un ajuntament

Es crea la comissió gestora, que farà d'ajuntament, però els acords es ratificaran encara des de Sant Julià de Ramis

La comissió gestora del municipi de Medinyà es constituirà oficialment demà a les dotze del migdia, al local social, en un acte amb una forta càrrega institucional, però gens simbòlica. De fet, aquest és un pas endavant important fins que es pugui culminar tot el procés –encara falta, per exemple, que l'Estat assigni un NIF al municipi– amb la constitució del consistori, ja amb els regidors electes que resultin de les pròximes eleccions municipals.

Fins llavors, cinc membres juraran el càrrec, amb les mateixes atribucions que un regidor, però sense ser-ho, els mateixos que es van obtenir en les eleccions passades. La comissió gestionarà el 25% del pressupost de l'Ajuntament de Sant Julià, que el 2016 puja a 2.600.000 euros.

L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, ha explicat que la comissió gestora, que a la pràctica funcionaria com una entitat municipal descentralitzada (EMD), per posar un exemple, ja es pot considerar com un ajuntament: “Els acords que es prenguin a la comissió els ratificarà el ple de Sant Julià fins que no es pugui escollir el nou consistori.”

El consell estarà format per cinc membres –quatre de Medinyà 1975-Entesa i un de CiU– i la seva presidenta, que faria les funcions d'alcaldessa, serà amb tota probabilitat Montse García. La votació per escollir el càrrec també tindrà lloc demà en un acte institucional amb el mateix protocol que si es tractés de la constitució d'un consistori.

Indefinició estatal

Amb tot, hi ha punts encara pendents d'aclarir. El juliol passat l'Estat, a través del Ministeri d'Hisenda, va instar la Generalitat a explicar el procés a través del qual s'està creant el municipi i va demanar que es creés una comissió bilateral Estat-Generalitat per a la segregació del poble del de Sant Julià de Ramis. Segons l'alcalde, immediatament es va traslladar la petició per poder constituir aquesta comissió com més de pressa millor, però, ara per ara, tot i la insistència, no hi ha hagut resposta. Com a dada curiosa, sí que s'han rebut, des d'altres departaments de l'administració de l'Estat, comunicacions en què s'explica que s'està tramitant la constitució del jutjat de pau. En tot cas, i segons Puigtió, per a la restitució del municipi el que sí que els cal –i encara tampoc no s'ha rebut resposta– és el NIF.

Cent divuit vots a favor i vuit en contra. Aquest és el resultat de la votació que es va fer al Parlament el 4 de juny de l'any passat sobre la proposició de llei que va permetre la restitució del municipi de Medinyà, que ara ja és el 222è municipi de Girona, després de 43 anys d'annexió a Sant Julià de Ramis.

LA FRASE

Els acords de la comissió els ratificarà el ple de Sant Julià fins que no es pugui escollir consistori
Marc Puigtió
alcalde de sant julià de ramis

LA DATA

04.06.15
S'aprova la llei
al Parlament, per 118 vots a favor i vuit en contra, que permet la restitució de Medinyà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia