Urbanisme

Vilanova comença a fer millores a la plaça Major

La intervenció, que ha començat aquesta setmana, és la darrera prevista en el projecte de rehabilitació del centre urbà

Tindrà un cost de vora 300.000 euros

Vilanova del Camí ha començat aquesta setmana les obres d'urbanització de la plaça Major, que representen la darrera fase del projecte de rehabilitació del centre urbà. De moment, simplement està tallat de dimecres ençà un dels carrils del carrer d'Igualada, una de les vies d'entrada a la localitat, i les afectacions per a la mobilitat de vehicles i vianants és mínima. Sí que s'ha tallat en aquest punt l'accés al carrer Ronda.

La intervenció està fins i tot millorant els temps d'actuació que preveia el consistori. Al final del mes de juny, quan es va fer l'adjudicació de l'obra a l'empresa Aglomerats Girona SA, la regidora d'Urbanisme, Rosi Grados, va expressar els seus dubtes que les obres poguessin començar a l'estiu, com era la seva voluntat. Finalment, la setmana passada es va signar l'acta de replantejament i aquest dimecres l'empresa va començar a portar material i maquinària per començar l'obra. Aquesta darrera fase de rehabilitació del centre urbà s'ha adjudicat per un import de 298.000 euros i està previst que duri vora quatre mesos.

LA XIFRA

4
mesos està previst que durin aquestes obres de la darrera fase de rehabilitació del centre urbà vilanoví.

Amb l'impuls de la llei de barris

La intervenció a la plaça Major culminarà un projecte de rehabilitació que ha estat una de les iniciatives de més envergadura a la localitat dels darrers anys. Tot i que el gros de la inversió ha anat a parar a intervencions de caire urbanístic com la que ara està endegada o les obres que es van fer al carrer Major durant la primera meitat del 2015, també s'han engegat altres mesures de caire social o econòmic. En aquesta línia, fa poques setmanes Vilanova es va tornar a adherir a la campanya Aixequem les persianes, que consisteix a utilitzar locals i aparadors buits per cedir un espai a nous emprenedors o a comerciants per promoure la reactivació econòmica. En el cas de Vilanova, aquesta campanya, com tot el projecte de rehabilitació en base a la llei de barris, s'ha aplicat al nucli antic de la localitat i a la zona on es van fer les primeres edificacions al Camp del Rei als anys cinquanta i seixanta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.