Necrològiques

Recordant Isidre Vicens

Adéu a un veí, adéu a un artista

Fa anys, durant el mandat de l'exalcalde Joaquim Nadal, el Barri Vell de Girona va canviar la imatge i vàrem passar de una Girona negra i grisa a una Girona clara, on el blau del cel encara es veia més intens que abans, en desaparèixer també les teranyines conegudes com les xarxes elèctriques. Molt del nostre jovent ara es faria creus de veure aquells fils que creuaven de un cantó a l'altre de carrer, això vol dir que han passat anys i que ens hem fet vells.

Els anys no perdonen i ara que el nostre Barri Vell està en el millor moment després de tota la remodelació abans esmentada també és un moment trist: han passat els anys i les persones s'han fet grans, i, uns cops per llei de vida i uns altres per culpa de malalties de moda, estem perdent artistes i veïns que vivien al nostre estimat Barri Vell. Eren gent de casa. Penso que el Barri Vell gironí ha estat bressol de grans artistes.

Diumenge a la tarda la notícia es va escampar per la xarxa. Després de tres mesos d'estar ingressat a Mutuam, ens ha deixat l'amic, el pintor, el veí Isidre Vicens. Els seus pinzells s'havien fet tips de pintar Girona en blanc negre i de colors. Tinc un llibre d'ell i dos quadres que em va regalar una veïna enamorada de la seva pintura: la catedral vista per darrere, una preciositat.

Un any per Fires va fer un mural del carrer Argenteria per a un aparador de la botiga El Tarlà, per a en Jordi, per exposar un Tarlà fet per un nostre tiet de França tancat amb canyes, com quan hi va haver la epidèmia; era preciós.

Isidre Vicens va fundar amb la seva esposa l'hostal Bellmirall al cor del Barri Vell i va començar a donar vida a una Girona turística. La seva filla, la Gisela, regenta ara l'establiment familiar fundat pels seu pares.

El Barri Vell esta trist perquè en no massa temps hem perdut pintors significatius de la nostra ciutat, la recordada i estimada Mercè Huerta, traspassada el juliol passat, i el gran amic Ernest Dalmau, traspassat a finals d'any. Ara tot just encetem el 2016 i l'Isidre Vicens ha estat cridat a la casa del Pare.

Penso que el món dels pinzells, de les pedres, dels monuments, dels paisatges està de dol. Aquestes tres grans persones ben segur que amb els seus pinzells pintaran altres indrets. A nosaltres ens han quedat per sempre les seves obres i el seu record inesborrable per als que hem tingut el goig de conèixer-los.

Avui a les onze del matí se celebrarà la cerimònia de comiat a la parròquia de la Mare de Déu del Carme.

Descansi en pau.

(*) M. Carme Ribas i Mora és filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia