Canals

Aventura a la ciutat

El Jeep Avenger és un SUV urbà, el primer elèctric de la marca i també el primer Jeep que rep el guardó de Cotxe de l’Any a Europa

Jeep ha assolit tota una fita amb l’Avenger. Per primer cop en els seixanta anys d’història del guardó, un model de la marca nord-americana –per bé que dissenyat a Itàlia– ha estat finalista de l’elecció del Cotxe de l’Any a Europa. I, oli en un llum, s’ha endut el guardó del 2023, escollit per 57 periodistes especialitzats –dos de catalans– i concedit el gener passat a Brussel·les. El jurat va valorar la visió fresca i innovadora del que ha d’oferir un cotxe del segment B-SUV, el dels totcamí urbans, que cada vegada agafa més volada a Europa. Les primeres unitats del Jeep Avenger es comencen a lliurar a casa nostra durant aquest segon trimestre de l’any.

L’Avenger també és fonamental per a Jeep perquè és el seu primer SUV elèctric. Tanmateix, a Catalunya també en disposem d’un de tèrmic, amb un motor 1.2 turbo de gasolina i 100 CV, que n’ha d’afavorir força la difusió. La variant elèctrica porta un conjunt de bateria (51 kWh) i motor (156 CV) de segona generació, amb una autonomia de 400 quilòmetres, que s’estiren fins a 550 en recorreguts urbans. La gamma està formada per 4 versions: Avenger, Longitude, Altitude i Summit, tant en gasolina com en elèctric.

Essent un Jeep, l’Avenger concentra en un pot petit tot l’ADN aventurer que és sinònim de la marca estatunidenca que va crear el llegendari Willys. Té un disseny robust, caracteritzat pels passos de roda quadrats, els llums carenats i les proteccions al voltant de tota la carrosseria i els baixos. És un Jeep i té vocació de fora de carretera, però tots els Avenger són de tracció al davant, per bé que l’any vinent n’hauria d’arribar un de tracció total. Ara bé, això no vol pas dir que a l’Avenger l’espanti abandonar l’asfalt, ans al contrari. Té una altura lliure del terra de 20 centímetres i bons angles d’atac i de sortida. A més, disposa de sèrie de control de descens i del Selec-Terrain de Jeep, que garanteix la màxima eficàcia i protecció en qualsevol terreny i siguin quines siguin les condicions meteorològiques. En resum, és un cotxe concebut per oferir una experiència de conducció segura, divertida, còmoda i dinàmica.

JEEP AVENGER

CARROSSERIA:

SUV utilitari (4,08 m)

MOTOR:

Elèctric i gasolina

TRANSMISSIÓ:

Tracció al davant, canvi manual en gasolina

PREU:

A partir de 21.800 euros (gasolina) i 35.100 (elèctric)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia