Sense - Avui

El fred provoca avaries a la xarxa elèctrica per excés de demanda a Barcelona i rodalies

Un excés de demanda en finques no preparades per assumir la potència requerida a l'hora punta de les nits més fredes està provocant avaries a la xarxa elèctrica en molts punts de Barcelona i rodalies. Segons ha fet saber un lector a l'AVUI.cat, un d'aquests casos està localitzat al carrer Enamorats, a l'altura del carrer Padilla, a la Dreta de l'Eixample, on les dues últimes nits algunes finques s'han quedat a mitja llum. "Quan es fan les deu de la nit, no funciona l'ascensor, s'apaga la tele, s'apaga l'aparell de calefacció i no hi ha manera d'encendre el forn o la vitroceràmica, i les bombetes s'aguanten enceses però amb menys intensitat, i passen hores abans no es resol", es queixa Jordi.

Segons els portaveus de Fecsa Endesa, la causa d'aquestes avaries és la caiguda d'una o dues de les tres fases que tenen les línies de baixa tensió, les que van de les línies de mitja tensió fins a l'interior de les finques. "Si en un edifici s'endollen més aparells dels que permet la potència contractada i al pis on es produeix l'excés no hi ha limitadors, es fonen els ploms. Es poden fondre tots o només els d'una fase o dues. Si salten les tres fases, la finca es queda a les fosques. Si en salta una o dues hi ha aquesta baixada d'intensitat que no permet fer funcionar aparells potents", argumenta la companyia.

La companyia reconeix que, amb l'onada de fred, s'han produït a Barcelona i la primera corona metropolitana nombroses avaries d'aquest tipus, "molt puntuals i focalitzades", però asseguren que no hi ha hagut cap apagada general en cap barri. "En la majoria de casos, el problema es produeix dins de la finca, i seria la comunitat de veïns la que l'hauria de resoldre, però normalment hi enviem la brigada perquè canviï els ploms, i problema resolt", conclou el portaveu de Fecsa. 

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.