Societat

Més de cent vols afectats al Prat pel temporal de neu a Barajas

Dels 132 vols que hi havia programats a l'aeroport de Barcelona aquest divendres amb destinació o sortida de Barajas –64 arribades i 68 sortides– només se n'han arribat a enlairar 25, 12 d'arribada i 13 de sortida, segons fonts del Prat.

Quatre vols que ja s'havien enlairat a Barcelona quan s'ha tancat l'aeroport de Barajas, al migdia, han hagut de tornar cap al Prat. Tres d'aquests vols eren d'Iberia i un de Spanair. A més, tretze vols procedents d'altres destinacions programats per aterrar a l'aeroport de Madrid, han hagut de fer-ho a Barcelona. Les companyies aèries que s'han vist afectades són majoritàriament Iberia, Spanair i Vueling.

La situació ha començat a normalitzar-se quan, a les quatre de la tarda, l'aeroport de Barajas ha reobert una pista per a sortides i a les cinc, ha obert una altra pista per arribades. La majoria de vols que s'han hagut de suspendre temporalment o endarrerir han estat reprogramats al llarg de la jornada d'avui.

Altres aeroports que estan rebent passatgers que tenien com a destinació Madrid són València, Saragossa, Sevilla, Valladolid i Alacant. L'aeroport de Barajas es manté tancat des de les 12 del migdia per la persistent nevada que cau sobre Madrid. Des de l'aeroport de Barcelona es confia que a la tarda es comenci a normalitzar la circulació aèria, tot i que depèn de les condicions meteorològiques.

El tren d'alternativa
Renfe ha ofert a les companyies aèries afectades per la suspensió dels vols els seus trens com a alternativa de transport per arribar a Madrid des d'altres aeroports, ja que alguns vols amb destinació Barajas, ja que els passatgers són enviats ara mateix cap a aeroports alternatius.

La companyia ferroviària ha habilitat dues línies de telèfon per a les companyies aèries per tal que aquestes puguin comunicar-se amb urgència amb l'àrea d'Alta Velocitat i Gran Distància. De fet, Renfe assegura que tots els trens del TGV i llarga distància mantenen les sortides a tot l'Estat, i només s'estan produint limitacions de velocitat en alguns trams de la xarxa, sobretot del centre de la península Ibèrica, l'àrea més afectada pel temporal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.