Sense - Avui

Carles Móra: "Demanarem al Parlament un referèndum oficial per al 25 d'abril"

L'alcalde d'Arenys de Munt, portaveu de la coordinadora, anuncia que vol que es presenti una ILP a la cambra

Els aproximadament 200.000 vots emesos pels ciutadans de Catalunya que han participat en la consulta del 13-D han esperonat els organitzadors de la convocatòria. Especialment eufòric s'ha mostrat Carles Móra, alcalde d'Arenys de Munt, que en una compareixença davant la premsa ja ha anunciat que el seu pròxim objectiu és aconseguir que el Parlament convoqui un referèndum vinculant i per a tot Catalunya per al 25 d'abril. En principi, aquesta era la data triada per continuar amb les consultes locals simbòliques, sobretot en grans ciutats, com Barcelona mateix.

Ha afirmat que vol impulsar "una llei" –s'interpreta que es refereix a una ILP, una iniciativa legislativa popular– per provocar el referèndum. Aquest intent ja es va fer a la primavera, per part d'una plataforma d'entitats sobiranistes, i la mesa del Parlament va rebutjar la proposta sense ni tan sols discutir-la, al·legant que era inconstitucional i que no es podia tramitar dins de la legalitat.

Ara, però, tant CiU com ERC –sobretot ERC– semblen més disposades a fer "un pas endavant", en paraules del president dels republicans, Joan Puigcercós, en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest diumenge al matí. Tant ell com el secretari general del partit, Joan Ridao, s'han compromès a tenir com a "objectiu per a la pròxima legislatura" el referèndum nacional vinculant, però la data del 25 d'abril va molt més enllà del que s'han atrevit a prometre.

De tota manera, fonts de la Coordinadora de la Consulta han matisat que no està clar que aquesta petició es faci oficialment, tot i que Móra actuava com a portaveu de la plataforma quan ha adreçat aquestes paraules als periodistes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.