Política

El 94,7% dels votants vol la independència de Catalunya

190.000 persones han votat aquest diumenge en els 166 municipis, un 28% de la població

El sí a la independència de Catalunya ha guanyat de forma contundent aquest diumenge en les consultes sobre la independència que s'han celebrat a 166 municipis. Segons les dades facilitades per la coordinadora de les consultes, i amb més del 92% escrutat, el 94,71% dels vots s'han decantat pel sí a la independència, davant del 3,53% que hi han votat en contra. Els vots en blanc han estat l'1,76% i els vots nuls, el 0,34%.

Aquests resultats, encara provisionals, s'han produït amb una participació del 28%, és a dir, 190.360 ciutadans dels 700.000 convocats han acudit a les urnes, dels quals 169.858 han votat 'sí' a la independència. A falta de les últimes dades que permetran arribar al 100% de l'escrutini, els organitzadors calculen que s'arribarà al 30% de participació, amb 200.000 persones que hauran anat a votar.

D'aquesta manera s'ha tancat la primera onada de consultes independentistes que s'ha fet a Catalunya, després de la primera que es va fer al setembre a Arenys de Munt.

Són les primeres dades comunicades per la Coordinadora per la Consulta. L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, pioner amb la consulta que es va fer el 13 de setembre, ha estat l'encarregat de donar les primeres xifres i la valoració de la jornada.

Móra ha agraït "al poble" l'esforç fet per organitzar el referèndum, poble a poble. I ha recordat que, per ara, aquestes votacions simbòliques i no vinculants són "les úniques possibles", de manera que n'ha reivindicat el valor, i ha assegurat que "les dades són molt esperançadpres", amb aquestes 200.000 persones que hi han participat. "És un triomf aclaparador del sobiranisme", ha afegit Móra.

"Avui tornem a veure el rostre amable de tota aquella gent que sempre ha lluitat per la sobirania del nostre poble. Aquestes votacions han estat generoses, amb molta participació de la immigració, catalans i catalanes que en les altres eleccions no tenen la possibilitat de manifestar que volen pertànyer a Catalunya i que Catalunya compti amb ells. I hem fet veure als joves que es compta amb ells, perquè han pogut votar", ha anunciat Móra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.