Comunicació

Què cal fer amb els boscos

‘30 minuts' de TV3 emet aquesta nit l'últim reportatge de producció pròpia abans de les reposicions de l'agost, centrat en la situació de les zones forestals catalanes

Quan es tracten temes propers, l'audiència els valora especialment, diu Sanjuán

L'últim 30 minuts de producció pròpia abans de les reposicions d'agost proposa una reflexió sobre la relació de l'home i el bosc. “És un vell projecte”, destaca el director, Eduard Sanjuán. El reportatge s'emet coincidint amb l'inici de la campanya d'estiu de prevenció d'incendis i quan fa poc que s'ha commemorat l'aniversari del foc d'Horta de Sant Joan. “No és un reportatge sobre l'incendi”, matisa Sanjuán, sinó que vol incidir en la gestió dels boscos, en passat i en present. El reportatge analitza la situació dels boscos catalans i les diferents postures sobre la manera de gestionar-los. L'itinerari travessa el bosc cremat d'Horta de Sant Joan i el que s'ha regenerat després dels grans incendis del 1994 i el 1998 a la Catalunya central, les activitats silvícoles del Parc Natural del Montseny, les feines de retirada d'arbres caiguts a Collserola, els boscos de muntanya de la Cerdanya i el Ripollès...

En el seu segon any al capdavant del 30 minuts, Eduard Sanjuán fa un balanç molt positiu del curs i ressalta el fet que la gent els valora especialment quan es tracten “temes propers”. També explica que la tria del tema es fa a partir de qüestions en què “hi ha debat al carrer” i a partir d'un cas concret, “d'actualitat”, buscant-hi una mirada general.

Reposicions d'agost

El primer diumenge d'agost, 30 minuts estrenarà el reportatge sobre el desastre ecològic de BP als EUA que s'havia d'emetre l'11 de juliol però que es va decidir posposar arran de la final del Mundial de futbol. La resta del mes, es reposaran els treballs més destacats de la temporada; entre altres, Històries de l'SGAE i Quan manen les dones.

A diferència d'altres estius, en què 30 minuts apostava per reportatges de to més distès, de temàtica frívola, aquest juliol no s'han modificat els continguts. “No cal frivolitzar més perquè faci més calor”, afirma Sanjuán.

Preparant la propera temporada

De la nova temporada, que comença el 5 de setembre, destaca Mantingui's a l'espera, que neix de la perplexitat de molts consumidors quan s'enfronten amb el dia a dia de la telefonia mòbil. S'inclouen casos extrems i el testimoni dels portaveus de les principals companyies que operen a l'Estat. Monstres de casa meva recull la batalla de Carme Artero per crear una fundació que aculli els menors que han sofert maltractaments i abusos sexuals. Segons Eduard Sanjuán, s'explica aquest tema d'una manera molt elegant i dóna veu a víctimes i experts. El programa també mostrarà la desaparició de la Colònia Castells, un dels primers barris obrers de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.