Comunicació

Mor als 74 anys Josep Maria Francino, referent de la ràdio catalana

Va ser un dels impulsors i primers directors de Catalunya Ràdio

Músic i amant dels Beatles, tenia una de les col·leccions més grans sobre el quartet de Liverpool

El periodista vallesà Josep Maria Francino, conegut al sector com a Xino, ha mort aquest dimecres als 74 anys, segons ha informat Catalunya Ràdio, de la qual va ser un dels primers directors.

Francino va tenir un trajectòria dilatada en càrrecs directius a diverses emissores. Va debutar com a periodista radiofònic a Ràdio Terrassa, de la qual va ser director adjunt i cap de programes. El 1979 va impulsar la radiofórmula Club 25, que es va convertir en una de les principals xarxes d’emissores musicals de l’Estat.

L’any 1983 va assumir la direcció adjunta del projecte Emissores de la Generalitat de Catalunya i va ser director general de Catalunya Ràdio del 1983 al 1984. També va tenir càrrecs directius a Ràdio Associació de Catalunya; a Ràdio Nacional d’Espanya a Catalunya, com a director de programes, i a COM Ràdio, de la qual va ser sotsdirector.

Del 1983 al 1984 va dirigir Ràdio Olot i va tenir un paper important en el naixement de diverses cadenes locals de la Garrotxa, com Ràdio Besalú, Ràdio Sant Joan i Ràdio la Vall.

A més d’un home de ràdio, Francino era músic i un enamorat dels Beatles, dels quals n’era un dels més grans col·leccionistes. Va escriure un llibre sobre la banda de Liverpool titulat Beatlemania. Una crònica personal.

La mort de Francino ha generat nombroses mostres de condol a les xarxes socials, on se l’ha recordat per la seva dimensió professional i humana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia