Comunicació

Ajudar els que ajuden

TV3 emet avui ‘La marató per la pobresa', una edició puntual de l'espai, en què es combinarà divulgació i recaptació de fons per a les entitats del tercer sector

Més implicació de Catalunya Ràdio i un partit dels jugadors del Barça, principals novetats

TV3 viu avui una jornada que promet ser única: La marató per la pobresa, una edició especial del programa solidari que s'ha promès que serà puntual i no tornarà a repetir-se. TV3 afirma que es tracta d'un “projecte excepcional com a resposta a la creixent demanda de col·lectius i entitats socials i del conjunt de la societat catalana”. L'objectiu és divulgar i sensibilitzar sobre l'alta taxa de risc d'exclusió social i pobresa, i recaptar fons per a les entitats que hi treballen.

Com en el tradicional programa del desembre, en què la recaptació va a la recerca mèdica, La marató per la pobresa omplirà avui tota la graella de TV3 combinant la divulgació i sensibilització amb l'entreteniment: reportatges, entrevistes amb testimonis, voluntaris, professionals de les entitats i experts, actuacions a plató i connexions amb les activitats d'arreu del país.

La major implicació de Catalunya Ràdio i un partit dels jugadors del Barça són les dues principals novetats de l'especial d'avui. Així, l'emissora radiofònica serà l'encarregada d'obrir La marató per la pobresa durant el matí (de 9 a 13 h), amb actualitzacions de marcador incloses. A partir del migdia, començarà l'espai de TV3 que s'allargarà fins a la una de la matinada. I el Barça tancarà temporada amb un partit de futbol sala entre les estrelles blaugrana –dividides en dos equips: el de Pep Guardiola i el de Tito Vilanova– al Palau Sant Jordi (19 h), que serà el plat fort de la jornada.

L'eix del programa televisiu seran els reportatges que retraten històries de persones que per diversos motius tenen una situació econòmica complicada i com les entitats treballen per pal·liar-ho. TV3 destaca que la tria d'històries “s'ha fet de manera conjunta amb les entitats”. Un cop exposades les experiències concretes, els experts a plató ajudaran a contextualitzar-les en un marc més general.

Pel que fa a les actuacions, hi haurà una combinació d'espectacles que inclou circ, ball, música, humor, màgia i il·lusionisme. Entre les veus més conegudes que hi participaran hi ha Lídia Pujol, Nina, La Cubana, Macaco i Joan Manuel Serrat, a més dels actors de Polseres vermelles i de l'especial Cor d'‘Opera en texans', una gravació coral amb cares de TV3 i Catalunya Ràdio. A més, la majoria de programes tant de TVC com de Catalunya Ràdio col·laboren amb l'espai.

600 activitats i una seu

La societat civil ha organitzat unes 600 activitats arreu del país en suport al programa, entre concerts, competicions esportives, actes culturals, festivals, caminades, dinars... Quatre equips de reporters voltaran pel país per fer connexions en directe i reportatges enregistrats els dies previs per reflectir la mobilització ciutadana.

Un dels canvis de l'especial respecte La marató és que només hi haurà una seu telefònica, a Fira de Barcelona, amb 1.700 voluntaris. El telèfon es manté: 905 11 50 50.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.