Societat

Cleries defensa La Marató per la Pobresa de TV3 perquè dóna suport al teixit social més enllà de la tasca que ha de fer el govern

El conseller de Benestar Social i Família creu que la iniciativa servirà per fer “pedagogia” del teixit social català i de les necessitats que provoca la crisi

“Volem una societat que estigui vivia i respongui davant dels problemes”, afirma

“Catalunya sempre ha tingut entitats, voluntaris, i sempre ha demostrat la seva solidaritat. Avui perquè no?”, ha defensat aquest migdia el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, en un acte en suport a la Marató per la pobresa de TVC i Catalunya Ràdio, que a les 17h ja havia recollit prop de 630.000 euros. Cleries ha defensat d'aquesta forma una iniciativa que dóna suport a “la nació solidària que és Catalunya” “això sí, exigint a totes les administracions que fem el què hem de fer”. “En això està el Govern de Catalunya”, ha afegit el conseller de Benestar Social. Ho ha dit a Pallejà, que aquest diumenge ha organitzat un gran joc de la cadira per recaptar diners per ajudar les entitats que ajuden els ciutadans en risc d'exclusió.

L'executiu del qual forma part com a responsable de polítiques socials està “fent el que ha de fer”, ha defensat Josep Lluís Cleries aquest diumenge. “Però alhora volem una societat que estigui viva i que respongui davant dels problemes”, ha demanat el conseller, tot afegint que tenir aquesta ciutadania activa “ens fa més forts”.

Per això el conseller ha defensat la 'Marató per la pobresa' de TVC i de Catalunya Ràdio com una forma de donar suport a “moltes entitats, moltes associacions i milers de voluntaris i voluntàries” que dediquen part del seu temps a ajudar els seus conciutadans, més enllà de la feina que pertoca als poders públics. “Avui més que mai; si vivim en crisi econòmica, més solidaris que mai”, ha defensat Cleries.

Així doncs, ha subratllat, aquesta Marató especial ajudarà d'una banda a recolzar tot aquest teixit social “que fa durant tot l'any una gran tasca al servei de les persones, i en aquest moment de lluita econòmica de lluita contra la pobresa”.

D'altra banda, ha afegit Cleries, la iniciativa de la televisió i la ràdio públiques de parlar durant tota aquesta jornada dels projectes que impulsen aquestes entitats per ajudar els més desafavorits servirà per fer “pedagogia perquè la gent sàpiga que hi ha entitats, que tenim país, i que alhora hi ha necessitats, i que junts ens en sortirem”.

A banda d'aquesta defensa d'una iniciativa que ha estat criticada per alguns sectors de la societat, Cleries ha animat la gent a participar i recolzar la Marató per la pobresa. “Famílies que mai ho havien pensat han hagut d'anar a serveis socials, reben ajudes”, ha recordat el conseller per ressaltar que la crisi econòmica pot afectar qualsevol ciutadà i animar a tots ells a participar en la iniciativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA
societat

El Cercle Empresarial recull 10.000 euros per al Banc dels Aliments

girona
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA