Comunicació

Passió per la lletra

El Gran Teatre de la Passió de Cervera va ser el marc de la final nacional del concurs ‘Pica lletres'. Una estudiant de Vic es va endur el premi

Dulciaqüícola: dit dels organismes que viuen a l'aigua dolça. Vostè seria capaç de lletrejar-ho correctament sense haver-la vist escrita? Ahir vuit alumnes de secundària procedents d'instituts d'arreu de Catalunya van haver de fer front a aquesta i altres paraules encara més complicades en la gran final nacional del Pica lletres, el concurs televisiu de lletrejar produït per Antàrtida que transmeten vuit televisions locals catalanes i que va inaugurar TV3 l'any 2006 amb el cantant d'Els Pets, Lluís Gavaldà, com a presentador.

La guanyadora de la quarta final nacional del concurs és diu Marta Altarriba i estudia tercer d'ESO a l'institut Jaume Callís de Vic. La paraula que ahir li va fer guanyar el concurs és assiriobabilònic, després d'una emocionant tanda d'eliminatòries amb set finalistes més al Gran Teatre de la Passió de Cervera. El nivell de dificultat de les paraules anava pujant a mesura que avançava el concurs. Enjogassada, filharmònica, desembutxacàveu o centmil·lèsima van ser algunes de les paraules que, entre els nervis i la mateixa dificultat del mot, van causar més d'un maldecap als concursants. El joc no en deixa passar ni una: ni un accent mal posat, ni un guionet oblidat, ni una dièresi oblidada: els lletrejadors només tenien un error de marge i de mica en mica van anar quedant eliminats, fins que la Marta Altarriba va lletrejar bé assiriobabilònic i la seva rival va fallar la paraula següent.

Unes 700 persones van veure en directe el concurs, que s'emetrà pròximament en les televisions de la Xarxa Audiovisual Local.

La guanyadora s'endú a casa seva un ordinador portàtil aportat per botiga d'informàtica de Palau d'Anglesola, un lot llibres de l'editorial mallorquina Moll, i ella i els seus companys de classe podran gaudir de dos dies d'esports d'aventura a Oliola (Noguera). En set anys de concurs, hi han pres part uns 7.500 alumnes de 600 centres educatius, i se n'han emès 1.250 programes en 20 canals de televisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.