Comunicació

Google News deixa de funcionar a l'Estat espanyol

El cercador de notícies lamenta el tancament i assegura que vol continuar en el sector de la informació

Google News ha deixat de funcionar a l'Estat espanyol i les publicacions dels editors espanyols ja no apareixen en el cercador com a conseqüència de la nova llei de la propietat intel·lectual, que obliga a pagar un cànon als editors de diaris per poder mostrar les seves informacions. En un comunicat publicat en el web, Google lamenta el tancament del cercador de notícies, amb més de 70 edicions internacionals i en 35 idiomes, i assegura que comprèn el descontentament dels usuaris amb aquesta decisió. Així mateix, subratlla que continuaran mantenint el seu compromís “d'ajudar i treballar amb el sector de la informació”.

El director de Google News, Richard Gingras, que va anunciar el tancament del servei la setmana passada, va argumentar que el cercador no genera ingressos i va afirmar que “aquest nou enfocament resulta simplement insostenible”. També hi va afegir que Google News crea “un valor real” per als mitjans quan dirigeix el trànsit d'usuaris als seus llocs web, la qual cosa, al seu torn, els ajuda a generar ingressos publicitaris, segons Gingras. El tancament de Google News no impedeix al ciutadà l'accés a les notícies des del cercador de Google, tot i que no es mostren de forma ordenada ni classificada per temes.

Per la seva banda, el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport considera que l'anunci de Google d'eliminar el servei que presta a l'Estat a través de Google News respon a una decisió empresarial i creu que s'ha avançat amb aquesta decisió, ja que, segons el ministre Wert, la compensació econòmica als editors per part dels agregadors encara s'ha de negociar entre les parts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]