Comunicació

Fabra i RTVE s'encallen pel preu de les desconnexions

Consideren la quantitat de deu milions d'euros a l'any que demana la tele pública “excessivament elevada”

La portaveu de la Generalitat Valenciana, María José Català, va explicar que les negociacions amb RTVE per ampliar les desconnexions territorials no avancen des de fa mesos a causa de “l'elevat preu” que demana l'ens. Català va dir que la negociació continua, però que la quantitat anual que demana RTVE, 10 milions, “no està ajustada” a la seva voluntat” i és “excessivament elevada per al moment que estem vivint”.

La consellera portaveu hi va afegir que, a més del preu, el govern de Fabra volia que hi hagués una major presència del sector audiovisual valencià en aquestes desconnexions. “Tampoc ho veiem reflectit i ho continuem sol·licitant”, va dir Català, que també va remarcar que les negociacions no estan tancades.

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, va anunciar l'abril del 2014 que RTVE ampliaria la seva programació al País Valencià amb una desconnexió de dues hores en valencià a través de La 2. Posteriorment, l'ens públic a través d'un comunicat va indicar que tant el govern valencià com RTVE ultimaven la signatura d'un conveni que permetria una nova desconnexió diària de 19 a 21 h per promoure continguts en valencià. RTVE informava que es posarien en marxa dos blocs de programes en aquesta franja horària: un magazín, amb continguts com ara sanitat, consum, educació, cultura i turisme, i una ficció que se centraria en els costums així com en la riquesa paisatgística del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia