Comunicació

Les teles locals reivindiquen la seva oferta multimèdia

Les dues principals associacions de canals privats s'uniran en una sola entitat per tenir “una sola veu”

Els directors de BTV, Sergi Vicente; Esplugues Televisió, Frederic Cano; Televisió de Girona, Àlex Martí; Lleida TV, Joan Cal, i TAC12 Tarragona, Xavier Abelló, van participar ahir en una nova sessió del Fòrum de la Comunicació sota el títol La TV local: el valor de la proximitat, organitzada pel Consell Audiovisual de Catalunya (CAC). Les televisions locals van reivindicar la seva vigència apostant per la informació de proximitat i la tecnologia multiplataforma, que els ha permès adaptar-se a la nova realitat posant en el centre de gravetat la informació, i no el canal de distribució. El president del CAC, Roger Loppacher, va remarcar que el seu element fonamental és la proximitat, i va ressaltar que ja no són “estrictament” televisions locals, ja que tenen una oferta multiplataforma.

Del pla inicial de la TDT que havia planificat 96 televisions locals, actualment només n'emeten 52: 11 de públiques i 41 de privades. Els directors de les televisions locals també van remarcar l'impacte que ha tingut la crisi econòmica, ja que va començar només dos anys després que s'aprovés el pla de la TDT, sense temps per consolidar-se, i ha tingut conseqüències en els ingressos, la facturació i les plantilles dels mitjans.

En el marc de la trobada, també es va anunciar que les dues principals associacions de televisions locals privades, l'Associació Catalana de TDT Local i l'Associació de Mitjans de Proximitat s'uniran en una sola entitat. El procés es concretarà abans de l'estiu. L'objectiu és tenir “una sola veu” com a interlocutor amb l'administració.

LA FRASE

Són un dels béns més preuats i distintius del nostre sistema de comunicació
Roger Loppacher
president del consell audiovisual de catalunya (CAC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia