Comunicació

El retorn de dos clàssics en l'edat d'or

La Fox confirma sis nous episodis d'‘Expediente X' i David Lynch prepara el retorn de la mítica ‘Twin Peaks'

Dues sèries fundacionals en molts aspectes de la ficció seriada actual tornaran a la tele: Expediente X i Twin Peaks. El retorn de dues ficcions tan icòniques, les quals també van servir per elevar els nivells de qualitat que els espectadors esperaven de les sèries, genera pors i dubtes entre els més fans. Més enllà de l'atractiu que suposa la nostàlgia, aconseguirà aquest ‘revival' televisiu complir les expectatives d'una generació de serièfils molt més sibarites?

Tretze anys després de l'estrena oficial, la cadena nord-americana Fox ha confirmat que aquest estiu es gravaran nous episodis, sis en concret, d'Expediente X. La sèrie va ser l'embrió de moltes de les ficcions actuals més enfocades en el procediment d'investigació policial en el que el motor de la història és la relació entre una parella, com ara Castle, Bones o El mentalista. La trama conspirativa d'Expediente X , la seva mitologia i el que la feina diferent, però no ha tingut continuïtat. La sèrie va suposar també el naixement del fenomen fan amb una sèrie, avivada també pels inicis d'internet. Els seus protagonistes, David Duchovny i Gillian Anderson han mantingut certa popularitat gràcies també a les sèries, com ara Californication i The Fall, demostrant que hi havia vida més enllà de Mulder i Scully. En relació al retorn, el creador de la sèrie, Chris Carter va destacar que “la bona notícia és que el món en aquest temps s'ha tornat encara més estrany i és un moment perfecte per explicar aquestes sis històries”.

L'octubre, la cadena Showtime també va anunciar el retorn de Twin Peaks, per a molts la santíssima trinitat de les sèries. L'extravagància televisiva de David Lynch tenia data de retorn pel 2016 però les últimes informacions apunten en problemes per aquestes en la negociació dels contractes. L'aposta de Lynch inclouria part del repartiment original, entre els quals l'agent Cooper (Kyle MacLachlan).

gemma busquets



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia