Comunicació

Els canals 33 i 3/24 es deixen de veure a les Illes Balears

El govern de Bauzá aprofita la reordenació de canals de la TDT per fer desaparèixer l'oferta en català

El canal 3/24 i el canal 33/Super3 s'han deixat de veure dimarts a les Illes Balears. El govern del PP de José Ramón Bauzá ha aprofitat la reordenació dels canals de televisió digital terrestre (TDT) –a causa de l'alliberament d'espai per encabir-hi el 4G, l'anomenat dividend digital– per apagar l'oferta de televisió en català, argumentant que no ha trobat cap solució tècnica per encabir-hi els canals de Televisió de Catalunya. En aquest sentit, l'Obra Cultural Balear (OCB), que prepara una protesta per dijous davant del Consolat de Mar, ha denunciat que la desaparició dels dos canals respon a una “decisió política” i no a “criteris tècnics”, com al·lega el govern balear. El president de l'OCB, Jaume Mateu, ha denunciat que trobar una solució a aquest problema és “ben factible” i que les emissions per internet no són una alternativa real. En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Mateu va confirmar que els dos canals ja no es podien veure en cap punt de les Illes després que s'anessin apagant les emissions a tots els sectors de Mallorca, que és des d'on s'envia el senyal a les altres illes de l'arxipèlag. Ara, els residents a les Illes només poden veure els continguts dels canals de TVC per internet, una alternativa que per Mateu no és real perquè, per exemple, molta gent gran no té tanta facilitat amb les noves tecnologies. “A més, per internet, també hi emeten tots els altres”, ha afegit. Per tot plegat, Mateu considera que la decisió del govern balear respon a una “voluntat política de constrènyer la difusió del català”.

L'entitat balear va presentar, l'octubre de l'any passat, una proposta per garantir la recepció plena a les Illes dels canals de televisió en català. En aquell moment, el govern balear va canviar el canal pel qual emetia el 3/24, i l'OCB ja va advertir que amb la reducció dels múltiplexs autonòmics per part de l'Estat la recepció d'aquests canals perillava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia