Comunicació

Aturades a TV3 per denunciar les retallades salarials

Un dictamen estableix que la CCMA no pot tornar el 5% reclamat pels sindicats sense una sentència judicial

Els treballadors de TV3 van fer ahir una vaga de deu minuts coincidint amb l'inici del TN migdia. Durant els minuts de l'aturada es va fer una concentració a les instal·lacions de la cadena a Sant Joan Despí i als estudis Imagina d'Esplugues. Aquesta ha estat la segona de les aturades previstes durant aquest mes de maig amb les quals es vol reclamar la recuperació del conveni col·lectiu i el final de les retallades.

Les pròximes vagues seran: 10 minuts a l'inici del TN migdia del diumenge 17 de maig, 10 minuts d'aturada en l'horari d'emissió del programa Divendres de 17.30 h a 17.40 h i per l'últim dia de la campanya electoral, el 22 de maig, està prevista una vaga de 15 minuts a l'inici del TN vespre i també està prevista una hora de vaga a partir de les 23.30 h del mateix dia.

Per altra banda, en un comunicat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va assenyalar que no pot retornar el 5% salarial a TVC, reclamat pels sindicats, sense una sentència judicial. Així ho estableix un dictamen jurídic sol·licitat per la direcció de la CCMA. El retorn del 5% suposaria un impacte de 41 milions fins al 2018.

Projectes desencallats

Arran d'aquesta situació, el consell de govern ha acordat aixecar les mesures cautelars sobre l'adquisició de continguts audiovisuals externs, aplicades “com a mesura preventiva per evitar una desestabilització pressupostària de la CCMA davant la incertesa que suposava aquesta hipotètica obligació de començar a abonar de manera immediata la totalitat o part dels imports reclamats pels sindicats de TVC”. El consell va aprovar 33 nous projectes audiovisuals de coproducció i contractació per a la producció de programes, amb 33 productores diferents, per un import de 3,6 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia