cultura

La Macca reforça la vocació didàctica i pluridisciplinària

Un concert de Senyor Mit i la 4a mostra de videoclips gironins obren divendres la 17a edició

El 13è Correcurts, la marató de cinema d'animació i els tallers infantils continuen sent els puntals

Per què canviar coses quan tot va bé? Aquesta és la filosofia del Cineclub Vuitimig de Cassà de la Selva i, vist el panorama de festivals de cinema, cada cop més minvant, és d'allò més intel·ligent i comprensible. Sinó segurament no s'hauria arribat a la 17a edició de la Mostra d'Animació i Curtmetratges amb aquest estat de forma envejable, tant pel que fa a motivació com a participació.

És així com un any més per aquestes dates l'entitat cinèfila organitza la Macca de Cassà, mantenint la mateixa fórmula i perfeccionant-la per continuar oferint al·licients i garantir el seu esperit primigeni, que no és altre que una vocació didàctica i un caràcter pluridisciplinari. “Una fórmula plenament consolidada en el panorama cultural i audiovisual gironí, elaborada a partir d'ingredients singulars i únics”, com bé destaquen dos dels organitzadors, Carles Brucet i Josep Ferrer, aquest últim també exercint actualment de regidor de Cultura a Cassà de la Selva.

Com és costum, divendres la Macca arrencarà al Centre Recreatiu amb una nova edició, i ja en van quatre, de l'única mostra dedicada a la producció de videoclips fets a les comarques gironines. Entre els artistes participants, destaca la banda de Senyor Mit, que presentaran en directe el seu segon treball, El teu vestit m'encanta (22 h).

Dissabte, l'agenda es multiplica amb la celebració d'una de les activitats més representatives del certamen, el concurs Correcurts. Convertit en un referent exportat a altres municipis i festivals, el Correcurts convida a tothom a filmar un curtmetratge a Cassà en 24 hores. En total es concedeixen 1.000 euros en premis. Una marató d'animació (16 h) repartida en tres sessions oferirà alguns dels millors treballs adreçats a un públic familiar i, paral·lelament, se celebraran els tradicionals tallers per a mainada. El clàssic taller stop-motion amb plastilina i el de programació amb Scratch no hi faltaran i, a més, hi haurà jocs amb artefactes de cinema primitiu a càrrec de l'empresa Zinematik.

Per diumenge, a partir de les 17.30 h la programació s'encetarà amb la projecció dels millors curts que s'han presentat al concurs Acococexprés, una de les activitats del festival Acocollona't de Girona. Tot seguit, i abans de la projecció dels Correcurts, es farà entrega de l'onzè premi Domènec Torrent i Gelmà destinat a persones i entitats que treballen per mantenir el cinema als pobles. En aquesta edició el premi és per al Casal de Vila-rodona, que aquest any celebra el 50è aniversari, mig segle durant el qual ha mantingut viva la projecció de cinema en aquest municipi de l'Alt Camp.

Els tallers que durant la setmana realitzen els alumnes de les escoles de Cassà, una sessió de contes de cinema a partir de curtmetratges de Segundo de Chomón a la biblioteca i un taller de cuina en anglès a la botiga Tot Dolç (dissabte al matí) són unes altres activitats paral·leles destacades de la Macca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia