Cultura popular

festes i tradicions

Festa popular per votar el capgròs de l’any a Terrassa

Els dotze aspirants expliquen avui els mèrits per ser escollits en un acte amb cercavila, urnes i ball a la plaça Vella

L’entitat secreta Casinet de l’Espardenya i la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa organitzen aquest dissabte a tres quarts de set de la tarda a la plaça Vella la Festa de Capdidats per escollir el capgròs de l’any durant el divendres d’inici de la festa major, el 30 de juny. Fins a 12 capdidats són els escollits que tindran l’oportunitat d’explicar a la ciutadania quins són el seus mèrits que els han de fer mereixedors del vot. La festa tindrà una cercavila, una actuació de grups de cultura popular, urnes per votar i un ball amb la musica de Muscat.

La llista està formada per persones de tots els àmbits coneguts per diferents aportacions a la ciutat: Jaume Oller (propietari del restaurant El Porró), Pamela Navarrete (periodista), Jaume Talló (president de l’Associació de l’Eix Comercial de Sant Pere), Rafael Aróztegui (fotògraf), Paco Salazar (membre del Drac i els Castellers de Terrassa), Alícia Rey (de la coral Goseplins i cantant del grup Sense Sal), Albert Demomento (monologuista), Eduard Biosca (actor i guionista), Joan Tamayo (activista social i advocat), Adrià Mas (bastoner de Minyons de Terrassa i l’Esbart Egarenc), Cesc Castellet (propietari del Cafè del Teatre i vinculats a diferents grups de cultura popular). El darrer candidat és el caricaturista gràfic del Diari de Terrassa Don Edi, i en aquest cas s’ha convocat a les xarxes una xiulada amb el lema Fora masclistes i racistes de la cultura popular, arran d’una vinyeta publicada per Sant Valentí en què un jutge preguntava a un acusat per què havia pegat a la seva parella i aquest últim contestava: “Pensava que era el dia dels morats.”

Dijous també es va presentar el cartell de festa major elaborat per l’alumne de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa, Clàudia Rodríguez, que va ser escollida en el concurs convocat al centre, en què es van presentar 24 propostes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri