Patrimoni

Territori

La regió rebrà 773.000 euros per a turisme

‘L’illa de la Pietat’ de Vic, el patrimoni industrial del Berguedà i la Vall del Lord, projectes subvencionats per la Generalitat

Es paga amb diners de l’impost turístic

Tres ambiciosos projectes de foment del turisme a la Catalunya Central rebran una aportació total de 773.722 euros de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de L’Illa de la Pietat, que lidera l’Ajuntament de Vic (350.000 euros); la valorització del patrimoni industrial al Berguedà a càrrec del Consell Comarcal (246.218 euros), i el projecte bàsic per la dinamització turística del municipi de Sant Llorenç de Morunys Feel la vall del Lord, que impulsa el mateix consistori solsoní (177.504 euros).

Aquest any, la Generalitat subvenciona fins a un 50% dels projectes presentats amb un màxim de 350.000 euros, com és el cas de L’illa de la Pietat de Vic, on l’Ajuntament haurà d’aportar-hi almenys l’altre 50%. Amb el compromís del govern català d’invertir aquests diners en els pròxims tres anys, el projecte de difusió turística més rellevant de la capital osonenca dels últims temps podrà començar a executar-se l’any que ve. La difusió turística que Vic vol fer de l’entorn de l’església de la Pietat proposa explicar la història de la ciutat mitjançant una ruta per quatre espais patrimonials relacionats entre ells: l’església, el campanar i la capella fonda de la Pietat de bracet amb el Temple Romà i el castell dels Montcada. Pel que fa al projecte del Consell Comarcal del Berguedà, amb un pressupost d’1,9 milions d’euros, la intenció és recuperar i rehabilitar edificis històrics singulars d’ús industrial i integrar els espais naturals de l’entorn del riu Llobregat.

El govern, mitjançant la direcció general de Turisme, finança amb els diners obtinguts de la recaptació de l’impost sobre estades en establiments turístics (IEET) des de la creació o rehabilitació d’infraestructures i espais turístics fins a la recuperació d’itineraris. El 2017 a Catalunya s’han concedit 3 milions d’euros per subvencionar 11 projectes.

LA XIFRA

350.000
euros
és la quantitat màxima amb què la Generalitat subvenciona aquest 2017 els projectes turístics presentats.

Les colònies del Berguedà aspiren als premis EDEN

Les colònies tèxtils del Berguedà aspiren al reconeixement de destinació d’excel·lència que atorguen els premis EDEN (European Destinations of Excellence). Aquest any la temàtica de la mostra és el turisme cultural i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà va presentar-s’hi amb el projecte les colònies.

La idea és una de les sis preseleccionades per representar l’Estat als premis, d’abast europeu. Malgrat que no tenen dotació econòmica, els EDEN fomenten els models de gestió turística sostenible a la UE, reforcen la visibilitat de les destinacions europees emergents i fomenten la creació de xarxes de contacte entre les destinacions.

De moment, la preselecció ha fet que aquesta setmana uns avaluadors hagin visitat la comarca per conèixer de primera mà les colònies tèxtils berguedanes i tot el patrimoni tangible i intangible que hi està lligat. Ara, els avaluadors informaran l’Estat perquè prengui la decisió final. A finals d’any, el Berguedà sabrà si és l’escollit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen