Música

música

novetat discogràfica

Mireïa debuta amb un disc fet directament ‘Des del cor’

La cantant gironina presentarà el seu primer àlbum el 24 de febrer a l’Espai La Pineda de Sant Gregori

Té cançons a favor de la igualtat de sexes i en homenatge als nens malalts de càncer

“Gairebé totes les cançons del disc són reivindicatives, d’alguna manera”, diu Mireia Zamora (Ripoll, 1991), coneguda artísticament com Mireïa , que debuta amb un àlbum titulat Des del cor ( RGB Suports ), que sortirà a la venda el divendres 16 de febrer. Des del cor és un títol que descriu molt bé en conjunt les 10 cançons del disc, “cadascuna de les quals expressa una emoció diferent, però sempre des d’una perspectiva molt íntima i personal”, segons la cantant, que també és la compositora de tots els temes, excepte una versió força fidel a l’original de Late for the sky, de Jackson Browne, titulada Tard per al cel.

Mireïa –la dièresi és només un detall estètic, però ajuda a trobar-la a Google– presentarà Des del cor el dissabte 24 de febrer a l’Espai La Pineda de Sant Gregori (20 h, 10 euros), localitat a la qual està molt vinculada la cantant, que també ha viscut a Girona i, des de fa quatre anys, està establerta a Barcelona.

Toni Xuclà és el productor, arranjador i guitarrista d’aquest disc, gravat entre el seu estudi de Sabadell (Microcosmos Produccions) i Vertigo Studios de Llinars del Vallès. En la gravació també hi van participar Adri González, piano; Lídia García, baix; Pere Moll, bateria; Jana Tiscar, violoncel, i Lina León, flauta travessera. El disc també inclou les col·laboracions de la cantant Gemma Humet, en la cançó L’home que forjava or, en la qual toca l’acordió Marçal Ramon, de Criatures, i el menorquí Guiem Soldevila, que canta en la versió de Jackson Browne.

Amb una sòlida formació artística, que inclou estudis de teatre musical, Mireïa ha treballat amb Toni Xuclà en el seu disc i espectacle infantil De poetes, cançonetes; en el llibre-disc de cançons de bressol Bona nit, lluna, de la poeta Núria Albertí, i també com a corista del grup gironí Parellop.

“Sempre he compost cançons, des de petita, però el punt d’inflexió per a mi va ser Petits valents, una cançó que em va sorgir espontàniament i que, ara fa uns tres anys, vaig regalar a l’hospital Sant Joan de Déu, per donar suport a les seves campanyes i als nens malalts de càncer. A partir d’aquí he conegut moltes famílies afectades i he actuat en diverses gales benèfiques. I en l’aspecte creatiu, amb Petits valents vaig aprendre quin havia de ser el meu camí de composició, d’una manera molt directa, tal com soc jo. En definitiva, són cançons escrites des de dins... des del cor.”

Després de Petits valents, Mireïa va gravar Every moment can be magic (Sony Music), també a benefici de Sant Joan de Déu. D’altra banda, l’abril passat Mireïa va guanyar el concurs per gravar, en uns estudis d’Amsterdam, les sintonies de Nova Ràdio Lloret.

Tornant al disc, Des del cor s’obre amb Som lliures, una cançó que reivindica la força de les dones contra la violència masclista, i la igualtat de sexes –el videoclip es va filmar a la fàbrica Burés d’Anglès– i es tanca amb el seu tema més antic, Recordant-te, que parla de l’Alzheimer. Entre totes dues, hi ha també una cançó dedicada a la seva mare (Les seves mans), una altra sobre la crisi dels refugiats (Silenci i crit) i una reflexió sobre com vèncer les pors quan hem de prendre decisions: Caminant. “Crec que la meva proposta és una mica diferent del que hi ha. Mireïa és Mireïa. Soc jo i ja està”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.