cultura

Perich és una gata

La humorista gràfica Flavita Banana; Judit Martín, la Vane de ‘Versió RAC 1’ i actriu de Polònia, i ‘El Jueves’, pels seus 40 anys, guanyen la XX edició dels Gat Perich

Tots tres premis treballen amb la crítica humorística de la vida quotidiana

Des de fa uns anys, una nova generació d’autores d’humorisme gràfic amb un gran component de crítica satírica de la quotidianitat han ocupat un lloc que fins ara estava copat pels homes. Són autores que s’han format en el món d’internet i les xarxes per després publicar en el paper imprès, tant en premsa com en llibres.

Flavita Banana, pseudònim de Flàvia Álvarez-Pedrosa (Oviedo, 1987), forma part d’aquest corrent i “pels seus dibuixos senzills però directes i l’enginy punyent amb què és capaç de retratar el complex món de les situacions quotidianes” ha estat guardonada amb un dels premis de la XX edició dels Premis Gat Perich, que es lliuraran a Barcelona, a l’auditori de RBA el proper dia 5 de juliol, després del ja tradicional viatge en Golondrina pel port i el trajecte en TramPerich.

El premi a l’humorisme mediàtic ha estat per a l’actriu Judit Martín (l’Hospitalet de Llobregat, 1976), una de les més polivalents actrius del programa de Televisió de Catalunya Polònia. També interpreta la Vane, la perruquera del programa Versió RAC 1 que dirigeix Toni Clapés. A banda del seu talent artístic, el premi reconeix “la seva militància compromesa amb l’exercici de l’humor, com demostra la seva llarga vinculació amb Pallapupas [pallassos d’hospital]”.

El Premi d’Honor Gat Perich ha estat per a la revista satírica El Jueves, que ha celebrat els 40 anys de presència ininterrompuda al quiosc des de la seva aparició, el 1977. L’Associació Perich Sense Concessions promou aquests premis a la memòria de Jaume Perich.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda