cultura

Ritmes electrònics

Solar Sounds Brunch & Music celebrar,à el dissabte 9 de juny a Girona, un esdeveniment diürn que fusiona la música electrònica, mercat i gastronomia

Tindrà lloc a la plaça dels Jurats, de les 12 h a les 22 h, i hi actuaran fins a quatre DJ

La música electrònica no acaba de fer-se un lloc permanent en l’escena musical gironina. Malgrat tenir una escola especialitzada (Eumes) d’on surt un planter de músics que ja s’hi guanyen la vida, la celebració puntual de concerts amb figures destacades (el festival Escape in the Park o la boiler room Sant Pere Galligants Experience, a càrrec de l’empresa gironina Electrona ) i locals (una nit electrònica dins els concerts de barraques de Fires de Sant Narcís), aquest gènere pateix d’una manca d’aparador més constant i poder deixar enrere certs prejudicis que encara l’acompanyen.

Empreses del sector, com ara la promotora Take Control Group , estan treballant per revertir aquest panorama i, emmirallant-se en Barcelona i Eivissa, intenten convertir l’electrònica en una festa intergeneracional. Així, després de tres anys dedicant-se a muntar festes en àmbits privats i hotels, han anunciat l’organització del Solar Sounds Brunch & Music , un esdeveniment diürn (de 12 a 22 h) que tindrà lloc a la plaça dels Jurats el dissabte 9 de juny. Com avança un dels seus impulsors, Oriol Fernández, el Solar Sounds consistirà en una jornada farcida de música, gastronomia i mercat (amb productes de Km 0) i activitats familiars (tallers de música, maquillatge, dansa, manualitats...) del migdia a primera hora de la tarda, abans de donar pas al públic més juvenil.

En el pla musical, hi haurà programades tres actuacions de discjòqueis a càrrec d’artistes sorgits d’Eumes (Scoom Legacy, Enai i Kid Rose), més una altra amb el guanyador sorgit del concurs celebrat a la mateixa escola especialitzada. L’entrada serà gratuïta.

“Tenim la voluntat de convertir l’esdeveniment en anual i que dir Solar Sounds sigui referir-se a música i localització. Les festes que organitzem tenen com a objectiu transmetre experiències úniques al seu públic a través d’una selecció musical molt curosa i escollir localitzacions adequades i especials, en aquest cas la plaça dels Jurats”, explica Oriol Fernández.

A l’estiu, a Sant Antoni

Després d’aquest esdeveniment, el house i el deep techno es traslladaran aquest estiu a Sant Antoni de Calonge, on la mateixa promotora s’encarregarà d’animar el Culturefest que se celebrarà al paratge del Collet. El Culturefest tindrà lloc del 2 al 12 d’agost i inclourà espectacles musicals, tallers de gastronomia, art i es preveu que s’hi representin espectacles teatrals i fins i tot d’òpera, entre altres activitats familiars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda