Art

Art del paisatge

La Bianyal aplega set artistes que han fet intervencions efímeres per a diversos indrets de la Vall de Bianya

La Bianyal és un itinerari cultural que focalitza el seu interès en intervencions artístiques

Azahara Cerezo (Celrà, 1988), Carles Congost (Olot, 1970), Ana Garcia-Pineda (Sabadell, 1982), Olenka Macassi (Lima, 1982), Pere Llobera (Barcelona, 1970), Roc Parés (Ciutat de Mèxic, 1968) i Rubén Verdú (Caracas, 1962) són els artistes seleccionats per a la Bianyal, que tindrà lloc a la Vall de Bianya aquest cap de setmana. Tots, llevat d’un cas, han creat obres pensades específicament per als lloc de la vall on s’exposaran. I és que la Bianyal , que organitzen l’Ajuntament i l’associació Binari, és un itinerari cultural que focalitza el seu interès en una sèrie d’intervencions artístiques efímeres dutes a terme en espais d’interès patrimonial de la Vall de Bianya. Es tracta, doncs, d’una iniciativa que afegeix a una tradicional ruta guiada patrimonial la possibilitat única d’acompanyar-la amb instal·lacions artístiques.

En aquesta cinquena edició de la Bianyal, es durà a terme un recorregut circular que amb sortida i arribada a la casa de colònies de la Coromina transcorrerà per la vall de la riera de Santa Llúcia per visitar l’església de Sant Martí de Solamal i el Molí d’en Solà i continuarà fins a La Vila.

Totes les visites són guiades i hi ha explicacions sobre l’entorn i les mateixes instal·lacions artístiques. Només es pot accedir a l’itinerari prèvia inscripció a [email protected], per telèfon (972 29 09 33) o a les oficines de l’ajuntament de la Vall de Bianya. La durada prevista per a cada sessió és de dues hores i mitja o tres hores. El desplaçament es fa amb un minibus exceptuant alguns petits trams a peu. El punt de trobada és a la casa de colònies la Coromina. L’itinerari acaba amb un aperitiu al punt de trobada. El preu és de deu euros per persona i els horaris dels itineraris són: dissabte, dia 13 d’octubre, a les 10.30 h i a les 16 h, i diumenge, dia 14 d’octubre, a les 10.30 h.

La prèvia: Joana Serrat

Com a complement a la Bianyal 2018, i amb la col·laboració del festival de música Elmini d’Olot, avui a les vuit del vespre s’ha programat un concert en format acústic de Joana Serrat a l’església de Santa Margarida de Bianya. L’entrada és gratuïta. A les sis d’avui i davant el mateix temple, es presenta el projecte Fancinc, de Pere Llobera. Es tracta de cinc publicacions que parteixen de l’estètica del fanzine –readaptada i polida pel dissenyador Sergi Ibáñez– que l’artista ha anat publicant des de l’any 2016. Cadascun porta un títol genèric. També es presentarà la reedició de tot el conjunt, amb números ara exhaurits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona