L'alcalde vol que la nova biblioteca sigui el centre de la cultura a l'Escala

S'ha inaugurat el nou edifici, que triplica l'espai de l'equipament anterior

El projecte de reforma de l'edifici de la nova biblioteca de l'Escala, a la plaça Víctor Català, ha anat a càrrec de l'arquitecte Arcadi Pla, que ahir va assistir a l'acte d'inauguració del nou equipament. Aquest edifici era propietat de Caixa Girona i l'Ajuntament de l'Escala el va adquirir per poder-hi instal·lar la biblioteca, que fins aquell moment ocupava només la primera planta.

El nou equipament té tres plantes. A la primera hi ha la sala de lectura i de consulta principal, on també hi ha ordinadors i una zona on qui porti l'ordinador portàtil es pugui connectar gratuïtament amb la xarxa Wi-Fi. A la planta baixa hi ha un espai infantil i una zona per llegir el diari o consultar les revistes del fons de la biblioteca. A més, hi ha una sala d'actes a la planta superior on es preveu que s'hi puguin programar actes que fins ara es feien a la sala d'actes de l'ajuntament.

A la inauguració, que s'ha fet coincidir amb la diada de Sant Jordi, hi van assistir l'equip de govern i també els regidors de l'oposició. També hi van participar veïns i veïnes de la població.

El projecte a Can Maset

L'Ajuntament de l'Escala va anunciar fa uns mesos que reformarà l'edifici de Can Maset a partir del 2012, i que té previst instal·lar-hi un centre cultural i la biblioteca. La intenció de l'alcalde, Estanis Puig, és acabar traslladant-hi la biblioteca actual, que va rebre crítiques de CiU i ERC perquè, segons consideren, és massa petita. De tota manera, l'equipament actual, encara que s'acabi traslladant, funcionarà on és com a mínim cinc anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.