Cultura popular

Castells

Sant Joan ‘emmanillat’

En el derbi que obre la temporada d’estiu, la Colla Vella s’imposa firmant la millor actuació de l’any amb el 2 de 9, el primer gamma extra. La Colla Joves fa el 3 de 9 però no se’n surt amb el 4 de 9

Salt de qualitat! La Colla Vella es va imposar clarament en el primer cara a cara vallenc del curs, amb una actuació altament convincent que va tenir en el 2 de 9 el castell estel·lar. Comptat i debatut: primer gamma extra i la millor actuació d’aquesta temporada.

Per la seva banda, la Colla Joves finalment no va poder presentar cap targeta de categoria superior. Va aconseguir el seu primer castell de 9 descarregat –el tres– però, en canvi, no se’n va sortir amb el quatre. En aquest context, els tambors de derbi gairebé no van ressonar ahir a la plaça del Blat.

Vella i Joves van obrir de 3 de 9. Els rosats el van resoldre amb molta tranquil·litat, mentre que el dels vermells va pujar nerviós. I és que la Joves l’havia desmuntat la nit abans per Completes. Amb tot el pes dalt, el castell es va tranquil·litzar i la baixada es va fer sota control.

Manilles gamma extra

Anem al gra. El relat de la diada comença i acaba amb el 2 de 9 de la Colla Vella en la segona ronda. Una demostració de convicció i confiança absolutes per vèncer un castell que amenaçava carregat i a terra. Clarament.

Amb problemes en l’encaix central de l’estructura que afectaven directament el pis de quarts, va emergir l’enorme categoria del tronc per dir-li al castell, cara a cara, que ahir no era un bon dia per caure. I menció molt especial per a les manilles, un cos d’elit que es va batre de manera excepcional. Ahir, la Vella va fer el primer pas amb vista al castell de 10. Aquesta és la lectura.

Moralment enfortida, la colla va formar files tot seguit per preparar l’atac a la supercatedral. Però després es van canviar les ordres i els rosats van arrodonir el triplet amb el 4 de 9, que enguany encara no havien descarregat. La indisposició d’una castellera del tronc explica el canvi de decisió. Sigui com vulgui, la Vella surt de Sant Joan sent o ha de ser. Aquesta és la idea.

A la Colla Joves, la diada se li va complicar a la segona ronda amb un intent desmuntat de 4 de 9 mal quadrat i que posteriorment, en la tercera ronda, va reproduir els desajustos i va tocar novament retirada. Entremig, la colla va evidenciar que té el 3 de 8 amb el pilar ben apamat i va tancar la sèrie amb un 2 de 8 que pinta per a reptes superiors.

Al comiat, Vella i Joves van lluir pilars de 7 que, amb els dos de la vigília, sumen un Sant Joan amb quatre pilars folrats.

Sant Joan a Tarragona

A l’horabaixa, a l’última actuació de la jornada, la Colla Jove es va apuntar d’una tacada el 3 de 9 i el seu primer 4 de 9, acompanyat del 5 de 8 per rubricar el Sant Joan tarragoní a la plaça de la Font.

DIADA DE SANT JOAN VALLS, PLAÇA DEL BLAT

Colla Vella dels Xiquets de Valls:
3/9f, 2/9fm, 4/9f, P/7f
Colla Joves Xiquets de Valls:
3/9f, id4/9f, 3/8a, id4/9f, 2/8f, P/7f
Altres resultats

Diumenge, 23 de juny

Tarragona

Jove Xiquets de Tarragona: 3/9f, 4/9f, 5/8, V5

Sant Pere i Sant Pau: 3/8, 2/7, 4/8, P/6

Xiquets de Tarragona: 4/8, id5/8, 3/8, 2/7, 2P/5

Xiquets del Serrallo: 3/7, 4/7, id3/7a, 2/6, P/5

Vilassar de Mar

Capgrossos de Mataró: 2/7, 4/8, 3/8, V5

Castellers de Sants: 5/7, 2/7, 4/8, 2P/4

Torredembarra

Nois de la Torre: 2/6, 4/7, 3/7, P/5

Castellers d’Altafulla: 3/6a, 3/7, id4/6, 4/6, 2P/4

Dilluns, 24 de juny

Valls

Vella dels Xiquets de Valls: 5/8, id3/9f, 3/9f, 4/8a, P/7f

Joves Xiquets de Valls: 2/8f, id3/9f, 3/8a, 4/8, P/7f



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona