El Museu dels Sants d’Olot vol atraure jovent
Ha programat un ‘escape room’, amb sessions els dissabtes imparells de cada mes
És una activitat amb la qual es pretén donar a conèixer aquest equipament
L’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot (ICCO) vol atraure més públic jove, local i visitant, al Museu dels Sants, i per això ha organitzat un escape room, que es durà a terme a les sales d’aquest equipament cada primer i tercer dissabte de cada mes (20.30 h). La primera d’aquestes sessions, per a la qual ja estan obertes les inscripcions, es farà demà passat, dissabte, 21 de setembre.
Sota el nom d’Un sacco di sangue, el joc planteja vuit enigmes, amb el rerefons d’una història que està basada en un fet real. El protagonista és un membre de la màfia que era client dels tallers d’imatgeria religiosa de la capital garrotxina, on cada estiu feia una compra molt especial.
Aquest joc es va estrenar com a experiència pilot a l’octubre del 2017, amb motiu de Halloween i Tots Sants. Diversos grups de joves i adults van participar-hi i nombroses persones es van quedar sense plaça.
Vist l’èxit i les bones valoracions, des del museu s’ha decidit recuperar-lo, fent-hi algunes adaptacions.
Un sacco di sangue ofereix la possibilitat d’acostar-se a les sales i el fons del Museu dels Sants d’una manera inusual i més amena, i alhora descobrir el pes de la indústria religiosa a Olot. Els participants, que es poden inscriure com a grup o també de manera individual, hauran de resoldre en només setanta minuts l’enigma que se’ls haurà plantejat investigant entre les sales i els passadissos del museu. L’activitat està pensada per a grups d’entre sis i vuit persones més grans de setze anys, i es recomana una inscripció conjunta, que té un preu de 100 euros en total. En el cas que la inscripció sigui individual, el preu és de 14 euros. Les inscripcions es poden fer escrivint a [email protected] o bé trucant al 972 26 67 91.
LA DATA
Dotze anys de museu
El Museu dels Sants es va obrir al públic l’any 2007. Es tracta d’un museu sobre l’activitat artística i industrial de la producció de sants. Aquest equipament cultural està situat a l’edifici noble del taller de sants de l’Art Cristià, el que va originar l’activitat a la capital garrotxina fa més de cent anys, on els visitants poden veure en acció els treballadors de l’actual taller que encara du el nom original, si la visita la fan en un dia feiner. El museu es va crear amb l’objectiu de donar a conèixer l’activitat manufacturera d’imatgeria religiosa olotina, de destacar el valor d’aquest singular patrimoni cultural, i d’esdevenir un punt de trobada i de relació entre diferents agents de la ciutat. En l’actualitat, a la ciutat d’Olot hin ha sis tallers d’imatgeria en funcionament que donen feina a un centenar de persones. La ciutat es manté com a centre productor de prestigi mundial, ja que es fan exportacions als Estats Units, el Canadà, Hong Kong o Austràlia, entre d’altres.