Nit Europea dels Museus aquest dissabte

La sisena edició de la Nit Europea dels Museus tindrà lloc aquest dissabte, 15 de maig. La vila de Perpinyà participa en aquesta iniciativa, que té com a objectiu d'encoratjar un públic com més ampli millor a descobrir les col·leccions dels museus de l'Estat. La proposta va dirigida en particular al jovent.

Aquestes visites, que s'acaben entre 23h00 i 01h00, segons els museus, integren, en cada un dels llocs, una actuació, sigui musical, teatral, coreogràfica o bé lectures. L'interès per al públic és de veure les exposicions dels museus en un ambient completament diferent pel que fa a l'ambient i l'horari.

Podem destacar el Museu d'Història Natural de la plaça Font Nova i la companyia Vent de Sable, el Museu Jacint Rigau, al carrer de l'Àngel, amb música medieval i una actuació del Teatre de la Rencontre, el Museu Puig de monedes, a l'avinguda de Gran Bretanya, amb música barroca i la lectura d'Argent caché, el museu de l'Escola d'Art, al carrer Foch, amb lectures i interpretacions, i el Museu d'Arts i Tradicions Catalanes (Casa Pairal) al Castellet amb un concert de corda (contrabaix, alto, violoncel).

Totes les vistes són gratuïtes.

Més informacions: Coordinació Nits dels Museus de Perpinyà: 04 68 62 37 66 / 04 68 35 81 22

També al Vallespir

Al Vallespir, la Nit dels Museus tindrà un excepcional ressò amb una activitat a cadascun dels pobles importants de la comarca, en particular a Ceret, al Museu d'Art Modern, amb comentaris en públic d'artistes sobre obres del fons del museu. Al Museu del Suro de Morellàs, concert de Jean Ortiz, al Voló recital a l'església Santa Maria, a Arles, visita de la vil·la Els Indis i al Pertús, visita del fort de Bellaguarda i havaneres.

Prats de Molló i Sant Llorenç de Cerdans dedicaran la diada a l'art del vitrall amb, respectivament, exposició i iniciació al vitrall i un important homenatge al mestre Maurice Lerner, autor de diverses obres de restauració a Sant Llorenç.

Informacions: 04 68 87 43 24



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona