L'actor John Malkovich arriba avui a Tarragona per prendre part en els actes del centenari del Metropol

Participarà en un debat sobre Jujol i oferirà dues funcions de «The Infernal Comedy»

La primera aparició pública de John Malkovich serà avui, a la una del migdia, al Teatre Metropol, on prendrà part en una taula rodona sobre Josep Maria Jujol, l'arquitecte que va dissenyar aquest teatre centenari, situat a la rambla Nova. L'acompanyaran a la taula l'artista Perejaume, també gran coneixedor del món creatiu jujolià, i Josep Llinàs, l'arquitecte que va rehabilitar el Metropol l'any 1995, reforma que va ser reconeguda amb els premis FAD i Rehabitec.

Sense fer soroll i de manera anònima, Malkovich ja havia visitat diverses vegades les obres de Jujol al Camp de Tarragona (sobretot l'església de Vistabella, a la Secuita, i la Casa Bofarull, als Pallaresos), a Sant Joan Despí i a Barcelona. Però avui serà el primer cop que entri al Metropol, l'obra d'aquest col·laborar de Gaudí que es va inaugurar el 9 de gener de 1910. Malkovich no només és admirador de l'arquitectura jujoliana, sinó que s'ha convertit en un dels seus principals especialistes.

En els dos dies que Malkovich serà a la ciutat també oferirà dues funcions de l'espectacle The Infernal Comedy, un concert líric per a orquestra barroca, dues sopranos i un actor. L'obra, narrada i dirigida pel mateix Malkovich (juntament amb Michael Sturminger), es basa en la vida de Jack Unterweger, un assassí en sèrie austríac, que va ser condemnat l'any 1974 per la mort de 12 prostitutes. Va ser alliberat el 1990 després de convertir-se, des de la presó, en un conegut escriptor. Però quatre anys després va ser condemnat a cadena perpètua per nous assassinats. Ja a la presó, es va suïcidar. L'espectacle (en anglès i amb subtítols en català) inclou músiques de Vivaldi, Mozart i Beethoven.

Polèmica pel caixet

Les dues funcions tindran lloc avui i demà, a dos quarts de deu del vespre. Els grups a l'oposició a l'Ajuntament de Tarragona i diverses veus ciutadanes han criticat en les darreres setmanes l'elevada quantitat de diners que ha hagut de desembutxacar el consistori per fer front al caixet i a les despeses que genera la presència de l'actor a Tarragona. Tot i que l'equip de govern no ha volgut fer públic la despesa, fonts no oficials l'han quantificat en més de 300.000 euros. Aquesta mateixa setmana, el portaveu del grup municipal del Partit Popular a Tarragona, Alejandro Fernández, ha exigit a Ballesteros «la destitució de Carme Crespo per haver-se negat a facilitar el caixet de John Malkovich fins després de l'actuació».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA