cultura

L'antic molí d'oli de la cooperativa de Vandellòs serà un museu a final del mes de setembre

L'empresa municipal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Idetsa, que gestiona algunes obres públiques promogudes pel consistori, ha adjudicat provisionalment les obres de rehabilitació del molí d'oli de Vandellòs a l'empresa Cosam SCP per un import de gairebé 153.000 euros, i la museïtzació de l'espai a l'empresa Simbòlic Comunicació SL, per 225.000 euros. Els treballs de rehabilitació donaran com a fruit la conversió en museu de l'antic molí de la cooperativa de Vandellòs, que l'Ajuntament va comprar l'any 1996.

Un cop finalitzada la rehabilitació, l'edifici serà la seu del centre d'interpretació de l'oli. Aquest centre recollirà i explicarà els diferents processos de l'elaboració de l'oli (amb una àmplia col·lecció d'eines i maquinària) i també diferents testimonis de les persones directament relacionades amb l'activitat.

El projecte de l'Ajuntament és inaugurar el museu, que tindrà una superfície d'exposició de 275 metres quadrats, a final del proper mes de setembre, coincidint amb la festa major de Vandellòs. A partir d'aleshores, s'oferiran visites guiades i concertades.

El projecte de museïtzació inclourà fotografies i audiovisuals de veïns de Vandellòs, com per exemple una pel·lícula sobre el procés d'elaboració de l'oli titulada El nostre oli, que es va rodar l'any 1976 i que han cedit a l'Ajuntament Albert Lanceta i Ramon Agulló.

Amb aquest projecte, l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant pretén potenciar i ampliar l'interès turístic i cultural del municipi i promoure la divulgació de les formes de vida que durant centenars d'anys han format part de la vida quotidiana del Baix Camp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.