cultura

El Tast Tiana arriba a la segona edició incorporant un concurs popular de receptes de cuina

La setmana gastronòmica dels restaurants locals és l'altra novetat d'enguany

Amb la voluntat de promocionar la gastronomia local i els vins de la DO d'Alella arriba la segona edició, aquest dissabte, del Tast Tiana. La Catequística de Tiana serà des de les onze del matí fins a les onze de la nit l'escenari on els visitants podran degustar els plats de deu establiments i tastar els vins dels set cellers que participaran enguany en la mostra gastronòmica, organitzada conjuntament per l'Ajuntament i l'Associació de Comerciants i Serveis Tianencs (ACIST).

Una de les novetats serà el concurs popular de receptes de cuina obert a tots els tianencs. El premi per al guanyador serà un dinar o un sopar al restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, regentat per la prestigiosa cuinera Carme Ruscalleda. L'altra novetat de la segona edició és la setmana gastronòmica, que sis restaurants locals ofereixen fins al 20 de juny, a partir de menús que oscil·len entre els 20 i els 35 euros i que van acompanyats d'un maridatge amb vins de la DO Alella. A grans trets, el Tast Tiana 2010 es completarà amb la introducció al tast del vi DO Alella, que es farà divendres, i dos actes protagonitzats per cuiners que es duran a terme dissabte. El primer serà una demostració i ponència gastronòmica a càrrec del gastrònom Tony Botella, amb el títol Plats d'estiu amb productes i vi de Tiana. El segon serà la xerrada gastronòmica que farà la popular Àvia Remei: La cuina catalana tradicional i els seus beneficis. El concurs d'aparadors dels comerços locals i l'exposició Aprèn a consumir amb responsabilitat també formaran part de la jornada.

El regidor de Promoció Econòmica i primer tinent d'alcalde, Enric Nolis (CiU), va manifestar que «en temps de crisi com aquests cal reforçar el panorama local», i es va marcar com a repte que el Tast Tiana 2010 «aconsegueixi atraure visitants de fora de Tiana, aprofitant la proximitat amb Barcelona».

PARTICIPANTS

RESTAURANTS
L'avi Mingo
El casal de Tiana
L'Olivet
Can Roca
Les terrasses de Sant Romà
Can Marc
Mas Blanc
Mas Corts
PASTISSERIES
Forn i pastisseria Aixelà
Forn Solà
CELLERS
Joaquim Batlle
Parxet
Mas Pellicer
Alella Vinícola
Alta Alella
Serralada Marina
Roura
TALLERS I XERRADES
Introducció al tast del vi DO Alella
Plats d'estiu amb productes del Maresme i vi de Tiana
La cuina catalana tradicional


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia